Hoofdmenu

Midzomerfestival AlbaNova|The Musical Gift in Alden Biesen

 

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. Die overdracht en transformatie van muziek vormen het centrale thema van het Midzomerfestival AlbaNova, dat zaterdag 23 en zondag 24 juni plaatsvindt in muziekkasteel Alden Biesen, in Bilzen..  

Het programma in de voormalige Landcommanderij Alden Biesen wordt een heus muzikaal cadeau, passend bij een feesteditie. Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die in het verleden een belangrijke metgezel waren op het muzikale pad. Zo zijn t o.a. Raquel Andueza, Bart Rodyns & Nicolas Callot, Park Collegium, de Compagnie en Marockin’ Brass o.l.v. Luc Mishalle in Bilzen van de partij.

 

Fantastisch sociaal initiatief

Naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Musica schenkt het Musicafonds ook vier privéconcerten aan personen die niet in staat zijn naar het muziekfestival te komen. Wie naar AlbaNova komt vindt een invulformulier in het programmaboekje en kan via een korte motivatie laten weten met wie hij/zij graag de festivalervaring wil delen. Drie ensembles gaan in de weken en maanden na het festival bij vier gelukkigen aan huis een privé-verrassingsconcertje geven

Zaterdag 23 juni is er in Alden Biesen een breed opgezet programma van actief, familie tot hedendaags en historisch, waarbij iedereen van jong tot oud zijn hart kan ophalen

Een hedendaags-historisch kameropera met muziek van Richard Zuidam rond het leven van Mary Stuart, de beroemdste koningin uit de Schotse geschiedenis zorgt om 20.15 de beklijvende afsluiter.

Zondag 24 juni staan vanaf 10.00 een reeks bijzonder concerten op het programma. Topmuzikanten spelen op fantastische historische instrumenten van de internationaal gerenommeerde Vlaamse pianobouwer Piano’s Maene, die sinds kort ook een uniek belevingscentrum heeft in de voormalige Paterskerk in Oud Rekem. De topkwaliteit van uitvoerenden en instrumenten is een garantie voor virtuoze concerten.

Voor het volledige programma en tickets zie: www.albanovafestival.com