Nova Dames 1 verliest van Berkel Enschot Dames 1

Afgelopen zondag stond Berkel-Enschot op het programma. We wisten dat Berkel-Enschot nog kans maakt op de play-offs voor promotie, maar we waren zeker niet van plan dit makkelijk te maken. Met nog nooit een wedstrijd verloren thuis moest dit deze week ook zo blijven. Het was namelijk onze laatste thuiswedstrijd.

We hadden een borrel georganiseerd voor onze sponsoren en er zou dus extra veel publiek aanwezig zijn. Hiervoor moesten we zeker op ons best spelen en de 3 punten thuis houden.

Berkel-Enschot begon met de bal de wedstrijd. Ze waren meteen fel en gingen voor iedere bal, zoals verwacht. Helaas liep het bij ons nog niet meteen zoals het moest. Door slordigheid viel al voor de 10de minuut de 0-1 voor Berkel-Enschot. We wisten dat de wedstrijd nog lang niet uitgespeeld was, dus gaven niet op. Langzaam kwamen we in de wedstrijd, maar er werd nog te veel gelopen met de bal. Uiteindelijk kreeg Malou de bal rond de 23 meter lijn van Lieneke, liep de cirkel in en sloeg op doel. De bal ging door de benen van de keeper en het was 1-1.  We kregen nog een paar mooie kansen, maar helaas bereikte de bal niet in het net. Vlak voor rust kreeg Berkel-Enschot nog een strafcorner, deze belandde op de paal, maar in de rebound toch in het doel. De ruststand was 1-2.

Tijdens de rust werd verteld dat we veel minder moesten lopen met de bal en juist de bal het werk moesten laten doen. De eerste helft ging niet lekker, maar dat betekende niks voor de tweede helft. Alles kon nog.

We begonnen fel aan de tweede helft en deze verliep inderdaad een stuk beter. Er werd veel meer overgespeeld en de aannames waren goed. Al snel merkte we dat Berkel-Enschot alleen maar lange ballen ging spelen. Ze hoopte zo een snelle spits te bereiken en te scoren. Gelukkig stond iedereen goed bij z’n man en kreeg Berkel-Enschot in de tweede helft, behalve een strafcorner (die er goed uit werd gehouden door keeper Fabienne!) bijna geen kansen.  Daarentegen kregen wij veel kansen en stonden goed te spelen. Helaas duurde het tot het einde van de wedstrijd voor het 2-2 werd. Door een mooie uitbraak van Kaja, die hem daarna op Esmee gaf, werd het een doelpunt voor ons. Hiermee was ook de eindstand bepaald.

We hebben helaas niet de 3 punten kunnen pakken, maar zijn ongeslagen gebleven op ons eigen veld en hebben de tweede helft goed gevochten.