Zomer in OERRR op de Brunssummerheide

 

 

Voor gezinnen met kinderen staat de heerlijke zomervakantie weer voor de deur. Natuurmonumenten helpt jullie mee om die dagen met leuke activiteiten op te vullen. Op de Brunssummerheide zijn allerlei verschillende activiteiten mogelijk deze zomer. Activiteiten waarvoor je dagelijks terecht kan, tot eenmalige programma’s met de boswachter waarvoor je je eerst moet aanmelden. Het avonturenbos is elke dag vrij toegankelijk, met een ontdekpoel, boombeelden en een bos waar je lekker hutten kan bouwen. Ook zijn er gezinsspeurtochten die vanuit het bezoekerscentrum verhuurd worden met elk een eigen thema. Kijk voor alle tochten en expedities op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Of neem een kijkje bij het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. We zijn in de zomervakantie geopend van dinsdag tot en met zondag.

Tijdens Zomer in OERRR kun je met de boswachter van Natuurmonumenten op pad. Deze begeleide programma’s zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ouders zijn natuurlijk welkom, maar het gaat om de buitenkinderen op deze middagen. Op zondagmiddag 8 juli gaan we op zoek naar de “Draakjes van de Brunssummerheide” en op vrijdagavond 3 augustus ga je in het Strijthagerbeekdal (let op: dus niet op de Brunssummerheide!) op zoek naar de vleermuizen. Verder is er elke woensdagmiddag van 18 juli tot en met 8 augustus een knutselmiddag “knutselkriebels” in het bezoekerscentrum. Voor deze activiteiten moet je je wel eerst aanmelden, dit kan op www.natuurmonumenten.nl/agenda, waar je ook de tijden en de prijzen kan vinden.

Gezinstochten. Bij het bezoekerscentrum kun je dagelijks van dinsdag tot en met zondag terecht voor het maken van een gezinstocht. Zo is er een seizoenspeurtocht voor kinderen van 4 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Met deze tochten ga je met een goed gevulde speurtochttas met diverse opdrachten op pad. Maar er zijn ook tochten met kompas, GPS en Speuren in het avonturenbos. Kijk voor alle mogelijkheden maar eens op de website, www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-brunssummerheide. Wil je zeker zijn dat je de tocht beschikbaar is, bel dan eerst met het bezoekerscentrum, (045) 563 03 55. Starten kan dagelijks tussen 10.00 en 14.30 uur. Leden van Natuurmonumenten en leden van OERRR krijgen korting!

Dag van de Paarse Pracht. Op zondag 12 augustus staat de hei in volle bloei. Er is dan een speciale themadag met diverse activiteiten. Van een paarse-pracht-wandelroute op eigen gelegenheid tot een bloeiende heide excursie met de boswachter. Kinderen kunnen met de boswachter op zoek naar sprinkhanen, die er in deze tijd in alle soorten en maten te vinden zijn. Kijk op de site voor alle details en meld je aan voor een van de excursie.

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Schaapskooiweg 99 | 6414 EL Heerlen | 045-5630355

bc.brunssummerheide@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is geopend van di –zo, van 10 tot 17 uur.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie