Symphonisch Rock-specialist Friedemann Riehle dirigeert het Praags Filharmonisch Orkest tijdens een exclusieve zomertournee in Nederland.

Riehle werkt sinds 2001 aan authentieke en krachtige rockorkestraties. Het middelpunt van zijn werk is dat hij het orkest niet beschouwt als een luttele versiering op de achtergrond, maar het naar de voorgrond brengt door een echte samenwerking te creëren met rock instrumenten, en zo een spectaculair geluid en energie verwezenlijkt.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de modernste geluidstechnieken en zeer complexe orkestraties.

Samen met het Praags Filharmonisch Orkest bracht Riehle deze show reeds in de Weense Staatsopera (2015-2016) en in meer dan 50 andere prestigieuze concertzalen in heel Europa. Voor vele shows werkte hij ook samen met leadzanger van Deep Purple, Ian Gillan, en andere grote rocksterren zoals Alannah Myles en Steve Harley.

Voor de zomertournee in Nederland, zocht Riehle niet enkel de meest prachtige locaties, maar ook de beste rockzangers komende uit verschillende landen: Leanne Jarvis uit Londen, Marketa Poulickova uit Praag en de Nederlandse Melissa Janssen, bekend uit The Voice of Holland.

 

 

De hoogtepunten van de show zijn:

Pink Floyd – Shine On You Crazy Diamond en songs uit The Wall

U2 – One, Where The Streets Have No Name

Led Zeppelin – Stairway To Heaven, Kashmir

Queen – The Show Must Go On, Who Wants To Live For Ever

en nog vele andere klassiekers…

Dit alles wordt mede gebracht door Frantisek Höning (drum – speelde met Frank Zappa), Rony Janecek (gitaar) en Richard Scheufler (bas).

 

Kijk voor meer informatie op: www.rocktheopera.com. Tickets zijn verkrijgbaar via tickli.nl

Foto’s Rocktheopera

Geef een reactie