Hoofdmenu

Vooruitblik  met Maurice Verbunt, trainer van Groene Ster ,,Een bekertrip naar de Kuip zou niet verkeerd zijn.”

 

Maurice Verbunt is trainer van hoofdklasser Groene Ster uit Heerlerheide, ook komend seizoen weer.

Een seizoen dat hij met vertrouwen tegemoet ziet. De voorbereiding en de eerste bekerduels zitten er inmiddels weer op. Tijd om eens terug te blikken, maar vooral ook het oog te laten vallen op het komende seizoen.

Groene Ster heeft een aantal mutaties ondergaan. Een vijftal spelers vertrok, er kwamen 6 nieuwe en op het laatste moment sloot nog een aantal jonge spelers aan, afkomstig van Roda JC en Fortuna Sittard. Dat is niet weinig. De eerste vraag aan de trainer die er een hecht team van moet maken en alles in goede banen leiden is dan ook  hoe de voorbereiding is verlopen. Maurice Verbunt: ,,We kunnen terugkijken op een redelijke voorbereiding. We hebben goede momenten afgewisseld met hele slordige. Maar door de bekerwedstrijd tegen FC Lienden te winnen en de Heerlen-cup op onze naam te schrijven kunnen we uiteindelijk terugkijken op een aardige voorbereiding.”

Door de verrassende bekeroverwinning tegen FC Lienden mag Groene Ster uitzien naar een volgende ontmoeting, nu tegen TEC uit Tiel, vorig seizoen uitkomend in de tweede divisie, nu een trede lager. Groene Ster heeft een mooie bekerhistorie. In 1944 haalde de club zelfs de landelijk finale tegen Willem II. Hoe kijkt men nu aan tegen de ontmoeting met TEC? ,, Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich. We hebben TEC al bekeken en het is een aardige tegenstander. Het ligt aan de vorm van de dag. Kunnen wij het als team opbrengen om zo disciplinair te spelen als tegen Lienden, dan zouden we zo maar kunnen stunten.  Het is in ieder geval een mooie uitdaging voor de spelers en we zullen  alles in het werk te stellen om de volgende ronde te bereiken”, aldus Maurice Verbunt.

En dan Maurice, als jullie dat halen, wat heeft dan jouw voorkeur? De trainer: ,,Nou ja, deze vraag kreeg ik ook al bij het bereiken van de eerste ronde. Het zou natuurlijk fantastisch zijn om een leuke eredivisieclub te loten. En voor de jongens zou het leuk zijn om ergens in een mooi stadion te kunnen spelen tegen een mooie club. Zoiets vergeet je namelijk nooit meer. Uit naar de Kuip zou ik absoluut niet erg vinden.”

Tot zover het bekerverhaal, dat hopelijk nog een vervolg krijgt. Belangrijker is uiteindelijk toch de reguliere competitie en,op termijn gezien, de toekomst van de club. Om te beginnen vragen we hem naar de doelstelling voor het seizoen 2018-2019. De oefenmeester geeft aan te verwachten dat de groen-witten het streven hebben om een stabiele hoofdklasser te worden, waarbij dit seizoen een plek in de middenmoot de doelstelling is. Een klassering in de top-6 zou mooi zijn, zo laat hij weten.

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor de competitie in zijn algemeen en naar de favorieten voor promotie naar de derde divisie noemt Maurice Verbunt meerdere kandidaten. Hij: ,,Zelf denk ik dat het wel een aardige competitie zal gaan worden. Door de nieuwe indeling hebben we toch een aantal ploegen erbij gekregen die vorig seizoen hoog zijn geëindigd in de andere hoofdklasse. Daarnaast zijn er drie ploegen uit de derde divisie bij gekomen. Hierdoor denk ik dat er geen tegenstander is die buiten de boot gaat vallen. De favorieten? Ja, dat zullen zeker de ploegen zijn die al jaren bovenin meedoen. Denk hierbij aan Halsteren en Gemert. Daarnaast heb ik begrepen dat Alphense Boys een aardig elftal heeft. Ook Leonidas heeft aangegeven mee te willen spelen voor de prijzen en mogelijk zal Baronie wel eens een verassende outsider blijken te zijn.”

Foto´s ®Parkstadactueel/ Tom de Cock