Hoofdmenu

Schaesberg vrouwen: laatste 5 minuten fataal voor de volgende ronde

Drie goede bekerwedstrijden spelen en toch niet door naar de volgende ronde, het overkwam de vrouwen van Schaesberg dit prille seizoen.
De eerste bekerwedstrijd die in een ruime zege eindigde werd uit de stand gehaald omdat Mierlo Hout zich terugtrok uit de beker. Vorige week kregen ze niet de beloning waar men recht op had. Uit bij OVCS. En gisteren lag men 85 minuten op koers voor de volgende ronde. Totdat de laatste 5 minuten aanbraken. Hierin werd een 2-0 voorsprong weggegeven naar een uitslag van 2-2 en hierdoor zijn de vrouwen uitgeschakeld.
Het was een wedstrijd waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. Twee goed voetballende ploegen. Met bij vlagen een moordend tempo in het spel. Beide ploegen wisten kansen en mogelijkheden te creëeren. Soms was er een fase waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was en niet veel later pakte RKHBS weer meer het initiatief.
Het was Schaesberg dat op voorsprong kwam. Een prachtige maar ook gelukkige bal van Melanie verdween hoog over de keepster in het doel. 1-0.  Aan de andere kant moest Schaesberg doelvrouwe Yaelle optreden op een hard schot vanaf de rand 16 meter. De mogelijkheden die HBS kreeg gingen gelukkig diverse keren voor het doel langs.
 
De beste kansen waren er dan toch uiteindelijk voor Schaesberg. Over rechts werd twee keer Jess de diepte in gestuurd maar beide keren kreeg ze de bal niet voorbij de keepster. Ook Sylvana kwam twee keer in kansrijke positie echter 2x kreeg ze de bal niet voldoende onder controle om doeltreffend te zijn.
Na rust hetzelfde spelbeeld. Gelijkwaardige ploegen maar nu was Schaesberg de meer bovenliggende partij.  Dit mondde dan ook uit in de verdiende 2-0 voorsprong. Jess zette aan over de rechterkant en haar voorzet werd door Lois binnen gegleden. Een toch wel terechte voorsprong op dat moment.
Schaesberg leek de wedstrijd binnen te hebben. Leek want in de laatste 10 minuten kwam er steeds meer ruimte in de lengte as van het veld. Een zekere aansluitingstreffer werd door de snel uit haar doel komende Yaelle met een sliding nog net verhinderd. Toch kwam de aansluitingstreffer alsnog. In de 85e minuut kreeg RKHBS een ietwat snel en makkelijk gegeven strafschop (geen VAR ter beschikking). Deze strafschop werd hard raak geschoten: 2-1. En in de allerlaatste minuut, misschien wel in de allerlaatste seconde viel de gelijkmaker.
Wederom te veel ruimte in de lengte as, niemand die druk gaf op de bal waardoor de speelster van HBS vrij mocht uithalen: 2-2.
En zo blijft het winnen van de beker nog in de sterren geschreven staan. Zondag start missie 2: de competitie.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »