Hoofdmenu

Trajekt Art  Kunst terug in de buurt.

 

Op diverse kantoren van Trajekt hangen sinds jaar en dag schilderijen van Jo Havenith. Trajekt, trots op deze kunstwerken, heeft als maatschappelijke organisatie door middel van Trajekt Art een manier gevonden om deze doeken aan iedereen te kunnen tonen: een expositie van de schilderijen van Havenith.

De tentoonstelling van enkele grote werken aangevuld met recentere fresco’s van Havenith wordt gecombineerd met creatieve uitingen van de buurt. Zo wordt de expositie een inspiratiebron en kan ze aansluiten bij al bestaande initiatieven in de buurt op het gebied van kunst, zoals o.a. schilder- en fotoclubs, maar ook bij kinderclubs, sociale restaurants en andere netwerkpartners.

Het is een ‘reizende” tentoonstelling die dit najaar in Maastricht noordoost te zien zal zijn.

Limburgse taferelen en landschappen

Jo Havenith is vooral bekend vanwege zijn schilderijen en schetsen van typisch Limburgse landschappen en taferelen. Hij is een van de bekendste kunstenaars van onze provincie.

De expositie van de werken van Havenith vindt plaats op een bijzondere locatie namelijk de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk in het Wittevrouwenveld van 30 september tot 4 november.

Tijdens de opening, op uitnodiging, op zondagmiddag 15.00 tot 16.00 uur, zal de kunstenaar zelf in de kerk aanwezig en zijn werk met een lezing inleiden. Tijdens de openingsuren van de kerk zal in de sacristie de film ”Fresco” van Henk Kroese over het werk van Jo Havenith vertoond worden.

 

De kerk staat open voor publiek aansluitend voor of na gebeurtenissen in de kerk. Voor de precieze openingstijden verwijzen we naar onze website: www.trajekt.nl/initiatief/jo-havenith. Groepen van minimaal 5 personen die de tentoonstelling buiten openingsuren willen bezoeken zijn welkom. Bel voor een afspraak met pastoor Mattie Jeukens (pastorie) T 043 – 363 43 48.« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »