Limburg gaat voor duurzaam tijdens Dutch Earth Week

 

 

TURN IT! is het thema van de tweede editie van Dutch Earth Week, van 8 tot en met 14 oktober 2018. Dutch Earth Week daagt heel Limburg (en de rest van de wereld) uit om duurzaam te denken én duurzaam te doen. Een week om te laten zien wat er kan, wat er gebeurt en vooral: om samen aan de slag te gaan. De duurzaamheidsweek is een initiatief van de Provincie Limburg en biedt een podium aan toekomstgerichte initiatieven, enthousiastelingen, organisaties en bedrijven, overheden, bespaarders, vooruitdenkers, ondernemers, denkers en doeners. It’s your turn! 

Bob Ruers, gedeputeerde van de Provincie Limburg, roept burgers en bedrijven uit Limburg op om aan te haken: “We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin we veel minder gebruik kunnen en willen maken van traditionele grond- en brandstoffen. De industriële revolutie heeft ons welvaart en innovatie gebracht, maar veroorzaakte ook een ongekende aanslag op onze planeet. Daarom is het nu tijd voor een ecologische revolutie. Tijdens Prinsjesdag hoorde ik het goede nieuws dat het kabinet zes miljard euro beschikbaar stelt voor energieproductie uit bronnen als wind, zon, biomassa, geothermie en water. Laten we dit zien als de start van een nieuw tijdperk!”

De officiële opening vindt plaats op dinsdagavond 9 oktober bij Lumière Cinema in Maastricht. Econoom Mathijs Bouman en Monique Lempers (FairPhone) gaan het onder andere hebben wat duurzaamheid en circulariteit betekenen voor burger en bedrijf. De hele week worden er in het kader van Dutch Earth Week evenementen en programma’s georganiseerd in Limburg.

Dutch Earth Week 2018: TURN IT!
De tweede editie van Dutch Earth Week draait om het thema TURN IT! Deze editie gaat over een nieuwe manier van denken, waarin duurzaam doen ontzettend logisch is. Iedereen kan duurzamer omgaan met energie en grondstoffen; het is vaak makkelijker dan je denkt! Eigenlijk is duurzaam het nieuwe normaal. En het levert ook nogal wat op: geldbesparing, een schone toekomst en een samenleving waarin iedereen meedoet. Tel uit je winst! Dit jaar gaan we het vooral hebben over de energietransitie en circulariteit. Dat zijn termen die je misschien net zo weinig zeggen als het veelomvattende ‘duurzaamheid’.  Dutch Earth Week brengt het dichterbij en laat zien hoe het ook kan, dus… doe maar duurzaam!

Kijk  www.dutchearthweek.nl voor meer informatie en inspiratie.

 

Geef een reactie