Hoofdmenu

KVC Oranje-sv Brunssum: Kraker aan de Voorterstraat

 

De voetbalcompetitie bij de amateurs, de hoofdklasse uitgezonderd,  is nog pril. Er zijn amper twee duels afgewerkt, voor de meeste ploegen dan. De meeste ploegen staan nog maar net -of nog net niet- in de steigers. Maar een ranglijst wordt er natuurlijk wel opgemaakt, ook na pas twee wedstrijden. En als dan de (gedeelde) nummer één aantreedt tegen de nummer vier op die ranglijst, mag je gerust spreken van een topper, Het gaat in dit geval, in de vierde klasse B, om de ontmoeting tussen (mede)koploper KVC Oranje en SV Brunssum.

Een ontmoeting tussen de twee genoemde ploegen is, afgezien van de stand op de ranglijst nu, toch al een bezoek waard. Dat bewijst de historie van de onderlinge confrontaties in de afgelopen jaren. In het seizoen 2016-2017 werd het in Brunssum 3-3, in Kerkrade won KVC Oranje met 7-4. Beide teams kwamen toen uit in de vijfde klasse. KVC Oranje werd kampioen en promoveerde, terwijl SV Brunssum via de nacompetitie bewerkstelligde. Vorig seizoen, in 4B, won Brunssum thuis met 4-3, terwijl oranje-wit in Bleijerheide met 5-1 aan het langste eind trok.

Een regen aan doelpunten dus, 30 stuks in de laatste vier ontmoetingen. Nu, na amper twee rondes staat de teller voor beide ploegen alweer op acht. Of dat nu komt door aanvallend ingestelde oefenmeesters, Dennis Visser bij Brunssum en Paul van Putten bij KVC Oranje, door mindere defensies, of door een ongelooflijk groot creatief en scorend vermogen? De waarheid zal, zoals altijd,  wel ergens in het midden liggen.

In ieder geval lijkt het zeker dat er ook zondag weer het nodige spektakel te zien zal zijn. Een bekende slogan ‘Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst’ kennen we allemaal, maar om te denken dat het nu een saaie pot zal worden, met tactisch geschuif zonder spektakel en met weinig kansen of doelpunten, lijkt onterecht doemdenken van de bovenste plank. Alleen pure zwartkijkers zullen in zo’n scenario geloven.

Zoals gezegd, het duel tussen KVC Oranje en sv Brunssum lijkt het bezoeken alleszins waard. Sterker nog, de thuisblijvers zouden in dit geval wel eens echt ongelijk kunnen krijgen. Mede uitgaande hiervan heten KVC Oranje en sv Brunssum u graag welkom aan de Voorterstraat in Kerkrade, zondag om 14,30.

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

 

 « (Vorig nieuwsbericht)