Datum: Zondag 7 oktober  2018

Geusselt Sport  1 – FC Hoensbroek 1 : 0-0(0-0)

Scoreverloop:

De wedstrijd tussen Geusselt Sport en FC Hoensbroek eindigde zoals die begon, 0-0. Het gelijke spel gaf uiteindelijk een juiste weergave van de wedstrijd.

Geusselt Sport, dat nog op 0 punten stond, ging enthousiast van start. In een hoog tempo probeerde het FC Hoensbroek onder druk te zetten. Buiten enkele hectische momenten leverde het in die beginfase verder geen echte kansen op. Na ongeveer 10 minuten trok FC Hoensbroek langzaam, maar zeker het spel naar zich toe. Zo dacht iedereen bij FC Hoensbroek, dat in de 12e minuut de bal voor de gastenploeg op de stip zou gaan. Maar in de vermeende handsbal van Remco Loeffen zag scheidsrechter de Graaf uit Venray geen strafschop en liet resoluut doorspelen. Niet veel later was het Bas Coenen, die in een snelle tegenstoot enigszins twijfelde waardoor een prima mogelijkheid voor Hoensbroek verloren ging. Maar ook Geusselt Sport was tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Zo belandde een scherpe hoekschop van Ricky Sour via de vingertoppen van Jeffrey Boon tegen de lat en krulde Francisco Martin Martin in kansrijke positie ruim over. Vlak voor de pauze had FC Hoensbroek ook nog op voorsprong kunnen komen. Zo schoot Stijn van Rhenen uit de draai hoog over en was doelman Dario Armani attent op een schot van Lars Knibbeler.

Vlak na de thee dacht Geusselt Sport, dat voor hun de bal op de stip zou gaan. Maar ook in de duikeling van Remco Loeffen zag scheidsrechter de Graaf geen strafschop. Halverwege de 2e helft verzuimde Guyvan Maessen zijn ploeg op voorsprong te zetten. In plaats van voor eigen succes te gaan legde hij de bal te scherp breed op Bas Coenen, die een teenlengte tekort kwam. Een paar minuten later zag Robert Wijnen namens de gasten zijn inzet op de lat belanden. Maar in de eindfase waren het de mannen van de jarige Geusselt-trainer Jordy Reneerkens, die alsnog op zoek gingen naar de 1e overwinning van het seizoen. Zo was de voorzet van Marijnen net iets te scherp voor Ricky Sour, waardoor de 0-0 nog steeds op het scorebord bleef staan. In de slotminuten had FC Hoensbroek het geluk aan haar zijde. Zo redde Jeffrey Boon op een prima vrije trap van Toby Thehu en belandde de rebound op de lat. Een minuut later was het wederom Boon, die zich onderscheidde op een kopbal van dichtbij van invaller Omar Jouaz.

Na afloop waren beide trainers het eens, dat het een terechte puntdeling was.