Hoofdmenu

Dames 1 van Amstenrade maatje te groot voor dames 1 van Hoensbroek

verslag van de wedstrijd tussen de vrouwen van FC Hoensbroek en Amstenrade.

 

Na het kampioenschap van de dames van FC Hoensbroek afgelopen seizoen, zijn de dames goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de 4e klasse. De 1e wedstrijd werd gewonnen van Kerkrade West en de 2e wedstrijd werd maar net met 2-1 verloren van DBSV. Vandaag stond de wedstrijd tegen Amstenrade op het programma. Op voorhand een zware tegenstander en dat bleek ook tijdens de wedstrijd.

 

 

De dames van Amstenrade begonnen goed aan de wedstrijd en waren in ieder duel sterker. Ze waren sneller en tikten gemakkelijker de bal rond. De dames van FC Hoensbroek liepen hierdoor al snel achter de feiten aan. Amstenrade kwam op voorsprong door een handsbal in de 16 van de laatste vrouw van FC Hoensbroek. De strafschop werd genadeloos ingeschoten en was onhoudbaar voor de keepster van FC Hoensbroek. Daarna ging Amstenrade onder leiding van Lisa Geurten door en de 0-2 en 0-3 stonden al snel verdiend op het scorebord.

Na de rust lieten de dames van FC Hoensbroek zien dat ze toch meer in hun mars hadden dan wat er in de 1e helft te zien was. Er was meer strijdlust en nu werden er ook duels gewonnen. Helaas toch weer een domper nadat de 0-4 binnenviel. FC Hoensbroek probeerde de draad toch weer op te pakken en het harde werken werd uiteindelijk beloond met de 1-4 gescoord door Seray Tubee.

Amstenrade speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en wist ook nog de 1-5 en 1-6 te scoren. Amstenrade, een grote kanshebber voor de titel in de 4e klasse, was voor de dames van FC Hoensbroek een maatje te groot. Al met al een zeer sportieve wedstrijd die dik verdiend door Amstenrade werd gewonnen.

Tekst FC Hoensbroek/Dames 1 en Foto’s®Parkstadactueel/ Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.