HC Nova dames 1 heeft 3 verdiende punten tegen de dames van HTC SON gepakt

HC Nova Dames 1 – H.T.C Son Dames 1
Na een heerlijk weekje herfstvakantie, mochten we vandaag weer hockeyen. We waren vastberaden giste 3 punten te behalen en niet te verliezen op eigen veld.

Vandaag begonnen we anders dan normaal aan de rechterkant van het veld, hoewel we dit allemaal even raar vonden moesten we geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen.
We begonnen met goede druk naar voren en wisten ook vooral aan de kant van Son te blijven, al snel creëerden wij veel kansen die er helaas maar niet in gingen. Na vele doelpogingen van ons wist Son toch op onze helft door te breken en ons uit te spelen, helaas werd dit een doelpunt , 0-1. Na even wakker geschud te worden met het tegendoelpunt werden we feller en moesten wij nu ook scoren, al snel hierna wist Yanou een harde bal van buiten de 23 de cirkel in te slaan en tikte Esmee de bal uit de lucht het net in, 1-1!

Met deze stand gingen we ook de rust in, na een snel praatje van Paul wisten we wat we moesten doen, wij waren de betere ploeg hier en moesten echt die 3 punten gaan pakken.

De tweede helft begonnen we goed en hielden we balbezit, wederom kregen wij veel kansen waar we geen doelpunten uit konden halen. Ook de strafcorners wilden niet lukken. Het werd steeds spannender want we moesten toch echt scoren. Gelukkig bleef iedereen strijden voor de winst en wist Kaja in de laatste 5 minuten de bal tegen de plank te pushen, 2-1! De laatste minuten moesten we goed volhouden om de 3 punten niet weg te geven en dat is ons gelukkig gelukt.

2-1 is de eindstand geworden en we hebben dus 3 punten binnen!

Volgende week spelen we uit tegen HOCO en ook hier willen we graag 3 punten pakken!