Hoofdmenu

VC Heerlen dames 1 – ADC dames 6

Afgelopen vrijdag, 2 november, speelde dames 1 van VC Heerlen een mooie thuiswedstrijd tegen ADC dames 6. Beide teams hadden tot nu toe elke wedstrijd met 4-0 gewonnen. Het beloofde een spannende pot te worden tussen twee gemotiveerde en enthousiaste ploegen. Met een volle tribune en voldoende wisselspeelster aan beide kanten werd er gestart aan de eerste set.

 

Bij de eerste punten werd direct duidelijk dat beide teams aan elkaar waren gewaagd en liep de score gelijk op. Door volwassen en rustig spel wist VC Heerlen gedurende de set een voorsprong op te bouwen. Dankzij een goede pass en sterke serve van meerdere speelsters werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Met 25-15 was het eerste punt binnen.

De tweede en derde set zette dit beeld zich voort. VC Heerlen bleef de bovenliggende partij en wist een aantal lange rally’s in haar voordeel te beslissen. Met een enorme drive en technisch goed verzorgd spel waren de dames van ADC overigens niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Verzorgde sets van Marcella zorgen ervoor dat de aanvallen van VC Heerlen in rap tempo bleven volgen, waardoor ook de tweede en derde set uiteindelijk overtuigend werden gewonnen.

In de vierde set bleek dat er ook nog winst te behalen valt voor VC Heerlen. Door concentratiegebrek en onnodige verwarring liet VCH de dames uit Urmond terugkomen in de wedstrijd. Dankzij de geplaatste ballen van onze aanvalsters en een goede servereeks van Chantal, wisten de Heerlense dames zich op tijd te herpakken. De laatste set werd met 25-20 gewonnen en daarmee staat VC Heerlen dames 1 op de eerste plaats van deze competitie.

Kortom, een mooie pot, waar met veel plezier werd gevolleybald. Bedankt voor jullie support! De volgende wedstrijd zal zaterdag 10 november om 13.00 uur gespeeld worden tegen VC Limac dames 4 in Linne.

 

Tekst Jeanne Heil/VCH Dames 1 en Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)