Afgelopen zondag kwam Kerkrade West op bezoek, een ploeg die zich netjes herstelde na een slechte start van het seizoen.
Deze wedstrijd heeft toch wat extra’s aangezien er veel connecties liggen tussen beide elftallen. Zo heeft trainer Dennis Visser er zijn roots liggen en speelde hij er naar eigen zeggen jaren de sterren van de hemel. Maar ook zijn er heel wat spelers bij Brunssum die vele bekenden hebben bij Kerkrade West en dus waren gebrand een goede prestatie te leveren.

Dit was ook zichtbaar in de beginfase, Brunssum hanteerde een heel hoog tempo en dan vooral in de omschakeling naar voren. Na 7 minuten kwam bij zo’n omschakeling Bjorn in balbezit en hij bediende Calvin die op zijn beurt de bal knap langs de gastendoelman schoot en al vroeg de 1-0 op het scorebord zette.
Brunssum bleef hoog druk zetten en zo kwamen de gasten er niet uit in de beginfase. Dit leverde enkele kansjes en corners op zo ook in de 13e minuut, de corner genomen door Bjorn kwam voor de voeten van Calvin en deze haalde verwoestend uit en schoot de bal vol in de kruising 2-0.

Langs de lijn hoorde je steeds vaker in het Kerkraads dialect “dat is toch die van Romer” met een verwondering in de stem dat hij voor Brunssum speelde in plaats van voor Kerkrade West. Het publiek van Brunssum beaamde dit echter graag met als aanvulling die keeper daar is ook een van Romer iets dat het gastenpubliek nog wat nijdiger maakte.
In het veld verliep het allemaal volgend plan voor Brunssum en men bleef de bovenliggende partij, na enkele goede aanvallen en aan de andere kant twee goede reddingen van leroy viel in de 25e minuut de 3-0. En ja Calvin maakte er een eigen show van, uit een goed genomen corner van Rocco scoorde hij zijn derde en dus een loepzuivere hattrick.
Hierna leek het wel of Brunssum dacht het is wel goed zo en speelde daarna in een lager tempo waardoor Kerkrade West beter in hun spel kwam. De zestien van Brunssum kwam steeds vaker in beeld maar de gasten waren niet in staat dit om te zetten in grote kansen. Het bleef tot aan de rust dan ook 3-0.

Na de rust bleef het slordig aan Brunssum kant en werd het een meer gelijk opgaande wedstrijd. Ondanks dat Brunssum niet meer de overtuiging op de mat legde van het eerste half uur bleef men toch de bovenliggende partij en creëerde men enkele kansen, daar waar Kerkrade West geen vuist kon maken in de voorhoede maakte Brunssum wel de kansen af. Na goed druk zetten van Ali veroverde deze zelf de bal en bediende daarna Bjorn op maat en deze bleef koeltjes en schoot netjes de 4-0 binnen.

Bij Brunssum gingen nu de touwtjes nog wat losser en de gasten profiteerden hiervan door in de 60e minuut de 4-1 binnen te schieten. Bij Brunssum liep het nu voor geen meter en er werd veel onnodig balverlies geleden wat maakte dat het spel heen en weer golfde. Brunssum ging echter in de voorhoede beter met de mogelijkheden om en zo scoorde men in de 75e minuut de 5-1, en ja hoor weer was het Calvin die zijn feestje helemaal compleet maakte met zijn 4e treffer.
Aan de ander kant wist nu ook Kerkrade weer het net te vinden en scoorde men de 5-2 tien minuten voor tijd. Het slotakkoord was echter voor Brunssum om precies te zijn voor de ingevallen Boy, weer was het stoorzender Ali die de boel opjoeg en eenmaal in balbezit Boy inspeelde deze omspeelde de keeper en schoot daarna de eindstand van 6-2 in de boeken. Een dik verdiende overwinning met goed voetbal afgewisseld met mindere periodes.
Proficiat en succes de komende periode ben benieuwd waar dit eindigt.