Hoofdmenu

Maaltijdvoorziening ‘Tafeltje Dekje’ verlengd

De warme maaltijdvoorziening van Sevagram voor ouderen, oftewel ‘Tafeltje Dekje’, wordt met 6 maanden verlengd. Dat zijn Sevagram, de Vrijwillige Hulpdienst Gulpen-Wittem en de gemeente Gulpen-Wittem gisteren overeengekomen.

Aanvankelijk zou de warme maaltijdvoorziening vanaf 1 juli worden beëindigd. Ouderen die gebruikmaken van deze dienst van Sevagram kunnen dit alsnog tot 1 januari 2019 op de bestaande wijze blijven doen.

Zelfredzaamheid stimuleren
“De gemeente wil de zelfredzaamheid van ouderen stimuleren zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ook als zij niet meer zelf kunnen koken” geeft wethouder Marion van der Kleij aan. “Daar heeft de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje van Sevagram een aantal jaren een positieve bijdrage aan geleverd. We vinden het belangrijk dat ouderen ook na 1 januari 2019 een gezonde maaltijd kunnen nuttigen. We gaan daarom samen met betrokkenen om tafel zitten om te onderzoeken op welke manier we dit in de toekomst het beste kunnen vormgeven.”

Verlengen tot 1 januari 2019
Door de warme maaltijdvoorziening met een half jaar te verlengen, wordt vermeden dat kwetsbare ouderen verstoken zouden worden van een gezonde warme maaltijd. De maaltijdvoorziening vindt daarom voorlopig op de vertrouwde wijze doorgang. Deelnemers en andere betrokkenen worden hierover zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd.

Foto FB Gemeente Gulpen-Wittem