Winnaars Sport- en Vrijwilligersprijzen Brunssum

 

Tijdens een feestelijk Brunssum Gala in de Brikke Oave zijn op vrijdagavond 23 november 2018 de winnaars bekendgemaakt van de Sport- en Vrijwilligersprijzen van het jaar 2018.

 

In de zomer van 2018 konden inwoners van Brunssum, via een speciaal formulier, hun nominaties voordragen. In totaal konden nominaties worden ingebracht voor de Sportprijs, de Vrijwilligersprijs, en voor de Meest Waardevolle Vereniging.

 

En de winnaars zijn…

De Sportprijs 2018 ging naar het Eerste Jeugdteam van de Golfclub Brunssummerheide. In de zomer van 2018 kwam dit team uit in de hoofdklasse 18-holes competitie van de Nederlandse Golf Federatie en behaalde het Nederlandse kampioenschap. Het was de derde keer dat dit team landskampioen werd in 5 jaar tijd, na zeges in 2014 en 2017. De jury prees vooral het vermogen van het team om vanuit een achterstand in de wedstrijd toch de titel te grijpen.

De Vrijwilligersprijs 2018 ging naar Peter Kleuters van het Clemensdomein. Peter Kleuters heeft zich jarenlang ingezet om het Clemensdomein te herstellen tot een ontmoetingsplek waar temidden van diverse Rijksmonumenten, waaronder het gerestaureerde Clemenskerkje, bezoekers kunnen genieten van natuur en wandelen, maar ook lezingen en concerten kunnen bijwonen voor beleving en verdieping. De jury citeerde het talent van Peter Kleuters om een grote kennis van geschiedenis te combineren met een grote liefde voor de natuur, en dit ook met anderen te willen delen via zijn inspanningen voor het Clemensdomein.

 

De Verenigingsprijs De prijs voor de Meest Waardevolle Vereniging 2018 ging naar Judoclub Brunssum. Deze vereniging maakt een laagdrempelige beoefening mogelijk van een sport die leden, vooral ook jonge leden, fysiek en mentaal weerbaar maakt en belangrijke waarden bijbrengt. Leden prijzen de Judoclub Brunssum ook als een echte ‘familievereniging’. De jury was dan ook van mening dat de Judoclub daarmee onmiskenbaar een

Op vrijdag 23 november 2018 werden tijdens het Brunssum Gala de sporters, vrijwilliger en vereniging van het jaar in het zonnetje gezet.

Foto: Francoise Petersen.

Geef een reactie