De gewichtheffers van KSV Helios hebben zich in Simpelveld geplaatst voor de Oberliga finale door een ruime overwinning op Bielefeld en Rhede/Moers/Espelkamp. De thuisploeg team tilde een totaal van 869 kilo en bleef daarmee 160 kilo voor op Bielefeld (709 kilo). De combinatie Rhede/Moers/Espelkamp bleef steken op 645 kilo.

Trainer Ralph Aretz greep de gelegenheid aan om ook andere gewichtheffers wedstrijdervaring te laten opdoen. Ondanks haar zenuwen wist Veerle van der Meulen een prachtig debuut te maken. Met 54 kilo bij het trekken en 73 kilo bij het stoten toonde zij aan dat ze de gevestigde orde binnen het Helios-team dicht op de hielen zit. Nina Steinschuld tilde een degelijke wedstrijd. Bij het trekken verwerkte ze 51 kilo en haar 64 kilo bij het stoten betekende een verbetering van haar persoonlijk record.
Bente Brauwers tilde zes goede beurten en was met 64 kilo (trekken) respectievelijk 71 kilo (stoten) een groot puntenleverancier.
Bas Goorden ging helemaal uit zijn dak, toen hij zowel : zowel bij het trekken (58 kilo) en stoten (75 kilo)  wist hij zijn persoonlijke records – en niet voor het eerst dit seizoen – wist te verbeteren. 
De relatief beste gewichtheffer van de wedstrijd was wederom Erwin Rasing met 80 kilo op het onderdeel trekken en 110 kilo bij het stoten.

Foto geleverd door Torena Publiciteit
 

Geef een reactie