Hoofdmenu

Ode aan Toots Thielemans door Tim Welvaars en Johan Clement

Zondag 10 februari / 15.00 uur / €7,50 
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events

BESTEL TICKETS

Morgen mogen de liefhebbers van de muziek van de legendarische Toots Thielemans zich verheugen op een technisch hoogstaand en bovenal bezield concert van de meester-mondharmonica speler Tim Welvaars. Hij wordt begeleid door Johan Clement op de vleugel. Tim Welvaars was in de leer bij zijn meester Toots en deelde regelmatig met hem het podium (evanals met grote artiesten als Stevie Wonder, Jan Akkerman, George Benson e.v.a. ).

Hij wordt met recht gezien als de opvolger van Toots Thielemans en stond in de laatste jaren van Toots’ zijn leven meerdere malen in de coulissen om in te vallen mocht dat om gezondheidsredenen nodig zijn. Tim Welvaars bespeelt zijn mondharmonica tot in de perfectie en weet er veel ziel in te leggen. Jan Cuipers van Dagblad De Limburger schreef: “Tim Welvaars is als Toots, maar dan agressiever”. Verheug je op een brede doorsnee van Toots zijn oeuvre met nummers als ‘Het mistige rooie beest”, “Theme from Midnight Cowboy” en “Baantjer”. Natuurlijk zal ook “Bluesette” niet ontbreken. 

Afgelopen zomer speelde Tim Welvaars met Karel Bouhlee (vaste pianist van Toots Thielemans) en een UITVERKOCHTE grot van het Openluchttheater Valkenburg. Dat was een dermate inspirerende ervaring dat Heerlen Jazz hem graag uitnodigt.

Deze middag zal Johan Clement achter de vleugel zitten (eveneens een van de vaste pianisten van Toots Thielemans).


« (Vorig nieuwsbericht)