Hoofdmenu

Start Echtscheidingsloket in Heerlen

In februari 2019 bij het Juridisch Loket

Op 11 februari 2019 opent Heerlen het Echtscheidingsloket. Dit loket is er voor alle inwoners van Heerlen die vragen hebben over scheiden of hierover advies en hulp op maat nodig hebben.

Het Echtscheidingsloket is een onderdeel van het Juridisch Loket Heerlen, Geerstraat 105.

Binnenlopen kan op:

Dinsdag 14.00 – 16.00 uur

Donderdag 09.00 – 11.00 uur

Vrijdag 09.00 – 11.00 uur.

Waarom is een Echtscheidingsloket nodig?

In Heerlen gaan jaarlijks zo’n 255 stellen uit elkaar. Dit is vaker dan gemiddeld in Nederland. Naar schatting maken zo’n 50 kinderen in Heerlen een vechtscheiding mee. Daarom kan lokale actie niet uitblijven.

Wethouder Jordy Clemens: “We willen voorkómen dat kinderen het slachtoffer worden van een vechtscheiding. Met het Echtscheidingsloket zorgen we ervoor dat partners met elkaar in gesprek blijven. Het Echtscheidingsloket is een plek waar mensen hulp en ondersteuning kunnen krijgen als ze besluiten uit elkaar te gaan.”