Hoofdmenu

Blessure Jessica werpt grote smet over eenvoudige zege

Blessure Jessica werpt grote smet over eenvoudige zege

Na de bekerzege – twee weken geleden op Geleen Zuid – mochten de dames van RKHBS vandaag dan voor het eerst sinds 25 november …. Eindelijk weer eens om de punten gaan spelen.

Tegenstanders waren de uit alle windstreken afkomstige studentes van DBSV; een team waar we al menig duel mee hebben uitgevochten maar waar de grote vraag elke keer is; wie er aan de aftrap staat.

Onder leiding van leider Peter staat hier altijd een leuk team van studentes aan de start en dat gevoegd bij het nieuw aangelegde veld en het heerlijk zonnetje gaf voldoende aanleiding om er eens lekker voor te gaan zitten.

De dames van RKHBS waren gehandicapt door de afwezigheid van stekhouders Sammiejj en Cynthia, maar Mandy had voldoende motivatie om na een wedstrijdje bij da1 nog een uurtje mee te komen ballen.

Door deze personele wisselingen zag de opstelling er ook wat anders uit maar dit team heeft zoveel ervaring dat de dames zich hier niet uit het veld door lieten slaan.

Vanaf het eerste moment namen ze het initiatief en werden er op het biljartlaken prachtige combinaties uitgevoerd waardoor het kwestie van tijd zou zijn eer RKHBS zou scoren.Na amper 9 minuten was het dan ook al raak toen Jessica op het middenveld de bal veroverde en deze in de loop van Danielle kon meegeven; “Speedy” gaf een perfecte afgemeten voorzet op Mandy en deze meid mist deze opgelegde kansen nooit; de bal verdween hoog in het doel.

Amper drie minuten later werd de voorsprong al verdubbeld toen een kluts bal via Danielle voor de voeten van Mandy viel en deze simpel met links kon binnenschuiven.DBSV werd werkelijk van het kastje naar de muur gestuurd door de voortreffelijk spelende bezoekers.

Na 18 minuten lag de bal dan ook alweer achter de keepster van de thuisclub na heel matig opbouwen. De uittrap van haar werd rondom de 16-meter lijn opgevangen door Mandy die simpel teruglegde op de instormende Faye; die op haar beurt hard uithaalt maar haar inzet vervolgens op de lat uiteen ziet spatten; de rebound was vervolgens een koud kunstje voor Danielle die de bal snoeihard tegen de netten schoot.

RKHBS leek op weg naar een monsterzege maar toen sloeg het noodlot toe. Er werd een lichte overtreding op Jessica gemaakt maar zij kwam helemaal verkeerd neer en schreeuwde het uit van de pijn. Een schreeuw die door merg en been ging en het ergste deed vermoeden.

Zelf hoorde ze een knak in haar knie en de pijn was ondraaglijk.

Het team was hierdoor enorm aangeslagen en was hierna volledig de kluts kwijt. De ingevallen Suus Derwall gaf nog een knappe voorzet op Faye, die rakelings naast schoot maar hierna was al het voetbal volledig verdwenen; niks lukte meer, simpele passjes kwamen niet aan en ook verdedigend vielen er nu steekjes waar DBSV tien minuten later al van kon profiteren na meerdere fouten aan RKHBS zijde; 1-3.

Verder gebeurde er niks meer tot aan de rust, en de impact van de blessure was ook duidelijk te zien in het kleedlokaal.Een zeer bedompte stemming maakte zich meester van de dames en de geest was volledig uit de fles.Op zo’n moment is voetbal even niet meer belangrijk, maar helaas stonden er nog 45 minuten op het programma.

De tweede helft die volgde was dan ook een parodie op voetbal; iedereen liep verdwaasd over het veld; duels werden niet gewonnen maar puur op wilskracht zorgde met name de laatste linie ervoor dat DBSV werkelijk niet een kans kon afdwingen.Aan de andere kant waren er spaarzame counters waar Suus Seetsen van had moeten profiteren bij een intikker van dichtbij; en Danielle van had kunnen profiteren bij een 1 tegen 1 duel.

Maar voor de neutrale toeschouwers viel er maar bitter weinig te genieten; kijken naar de paringsdans van twee luiaards zou meer opwinding hebben veroorzaakt. Zo won RKHBS haar eerste duel sinds maanden zonder te overtuigen, maar de reden hiervoor lag niet aan de talenten van de dames; helaas.

Ik besluit dan ook met de woorden namens het hele team; Jessica heel veel sterkte en hopelijk valt de blessure mee.

Foto’s Gabriella Loo/Rkhbs VR2« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »