Sjpasseberg/Heksenberg wacht weer grootse kinderoptocht en gezellig “Sjpeetsjoppe”

Organisatie vraagt begrip om goed te parkeren door auto bezitters

Komende zondag 24 februari a.s. staat de wijk Sjpasseberg/Heksenberg geheel in het carnavalistische teken van de jaarlijkse kinderoptocht. Maar ook vele belangstellenden buiten de wijk getroosten zich ieder jaar weer om naar de kleurrijke kinderoptocht te komen kijken. Ook zondag 24 februari zal het, met hopelijk goed weer, niet anders zijn. Uiteraard staat genoemde kinderoptocht onder organisatie, c.q. auspiciën, van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein. Overigens loopt het seizoen motto: “Circus Sjpasseberg Aaaf, D’r Vasteloavend Spettert Eraaf” als een rode draad door deze kinderoptocht met uiteraard een stralende jeugdprinses Inge 1e op haar praalwagen met natuurlijk grote prins Sam 1e (Smits) aan haar zijde.

De kinderoptocht met meerdere “sjieken” praalwagens, muziekgroepen en andere jeugdige verklede groepen vertrekt om 14.11. uur vanaf de Bruinkoolweg. Na het vertrek startsein door de H.V.V. zal de volgende route genomen worden te weten: Bruinkoolweg, Titus Brandsmastraat, Leienhoesstraat, Gildestraat, Roebroekweg, Elandstraat, Buschkensweg, St. Hubertusplein, Reestraat, Mgr. Hanssenstraat en Hei Grindelweg ontbinding.

Natuurlijk is de hoop gevestigd dat de kinderoptocht vlekkeloos zal verlopen. Een belangrijk gegeven hierbij is uiteraard dat auto bezitters hier hun medewerking aan verlenen en er zorg voor dragen dat er goed geparkeerd wordt, het liefst uiteraard buiten de af te leggen optochtroute, zodat er geen belemmering voor de passerende optocht plaats vindt. Door genoemde medewerking wordt voorkomen dat, in geval van opstopping, de organisatie zich genoodzaakt voelt om de route te verleggen. Is toch eeuwig zonde voor de jeugd en de voorbereiding met betrekking tot dit spraakmakende kinderevenement. Dus automobilisten, onder dankzegging van alle deelnemers, jong en oud, graag u begrip en medewerking.

Na de kinderoptocht is er als vanouds in het Sjpashoes/Gemeenschapshuis Hei Grindelweg het traditionele gezellige Sjpeetsjoppe onder organisatie van de oud-prinsen van de “Verein”. Een optreden van de groep “Heringbiessere” (meervoudig LVK-finalist) zal zeker bijdragen aan een opperbeste stemming.

Verdere programma van de “Verein”:

 Vrijdag 1 maart in Sjpashoes seniorencarnaval  (KBO/Zonnebloem/Vrouwengilde en “Verein”)

Zaterdag 2 maart in Sjpashoes vanaf 20.11 uur: Van en Vuur d’r Sjpasseberg (zie elders in dit blad)

Maandag 4 maart Optocht Ghen Hei/Optochtbal in Sjpashoes

Dinsdag 5 maart: Afsluiting Seizoen Sjpashoes

Foto cover Sjpasseberg/Heksenberg en Archief carnaval 2018 Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie