Hoofdmenu

Orde van Verdienste voor Fons Daemen. 

 

Zeker niet elk vastelaovendseizoen wordt in Welte Bensroa iemand onderscheiden omdat hij of zij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor Welte – en Bensroa en voor de vastelaovend in het bijzonder. De gedecoreerde van dit jaar beperkt zich zelfs niet eens tot de dorpsgrenzen van Welte Bensroa, ook in het Eikenderveld of op Heerlerbaan, om maar twee voorbeelden te noemen, is hij geen onbekende.

Fonzarelli, Sjieënplate, De Deulkes , SV Eikenderveld, Carnavalsrevue van Paul en Leo, President van C.V. de Vlavrèters en nog héél héél veel meer, we hebben het dan natuurlijk over niemand minder dan Fons Daemen.

Tijdens de tweede editie van Welten’s  got talent kreeg  een zichtbaar verraste Fons Daemen uit handen van Prins Michiel I zijn welverdiende Orde  van Verdienste van C.V. de Vlavrèters. Gezien bovenstaande opsomming, die overigens verre van compleet is, is het haast verwonderlijk dat Fons er zo lang op heeft moeten wachten.

Fons is het hele jaar al een druk baasje maar met carnaval doet hij daar graag nog een schepje bovenop, Carnaval is een traditioneel volksfeest, een feest van iedereen en voor iedereen, en dat wil hij graag mee  helpen in stand te houden, zo laat Fons graag weten.

Nadat zoon Fabian jeugdprins was van Welte – Bensroa is Fons lid geworden van C.V. de Vlavreters, vorig jaar had hij zijn eerste vastelaovondjubileum, 1 x 11 jaar. Hoewel Fons bij zijn aantreden te kennen gaf dat hij het bekende zwarte pak van C.V. de Vlavrèters nooit zou dragen draagt hij het ‘zwart’ inmiddels met gepaste trots, en met een geheel eigen invulling, als President van de vereniging. Voor de enkeling bij wie de naam Fons Daemen toch geen belletje doet rinkelen, Fons heeft ook een alter ego,  Fonzarelli, die gedurende het carnavalsseizoen optreedt voor gehandicapten, ouderen en jonge(re) kinderen, bijvoorbeeld tijdens onze eigen Jeugdrevue, de Sjpringmiddig en het Poetetreffe maar ook in de Plataan, Sint Anna, Molenwei.

Naast carnaval is voetbalvereniging SV Eikenderveld ook een passie van Fons, ook daar heeft hij zijn handen vol, niet alleen als secretaris maar ook als leider, vlagger en opper van de jubilerende SjieënPlaate, de carnavalsvereniging van S.V. Eikenderveld.

En net wanneer je denkt, dat zal het zo langzamerhand wel zijn. Fons regelt ook nog van alles voor de jaarlijkse carnavalsrevue van Paul en Leo, Hinge Gen Hergod’s Vot.  Fons zingt niet alleen als Fonzarelli, de afgelopen jaren maakte hij ook onderdeel uit van Duo Doebel die met hun hit “Mieng Sjatje” enkele jaren geleden het Heëlesj Vastelaovend Sjlagerkonkoer wonnen!! Sinds dit jaar zingt Fons bij de Deulkes.

Redenen te over dus om Fons Daemen te decoreren met de Orde van Verdienste van C.V. de Vlavrèters.

Foto’s De Vlavreters en  Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »