Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Elke wedstrijd is voor ons belangrijk als we dit seizoen kampioen willen worden. Geldrop is een van de betere ploegen in onze competitie dus we wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Niet alleen was Geldrop de tegenstander van vandaag, code oranje hielp ook niet echt mee.

Het fluitsignaal klonk en we begonnen meteen sterk. Er was mooi samenspel en Geldrop had weinig in te brengen. Wij bleven mooi combineren en vochten voor elke bal. Er werden kansen gecreëerd maar helaas niet afgemaakt. Af en toe kwam er een counter van Geldrop, wat we goed konden opvangen. Uiteindelijk werd en een mooie harde bal diep gespeeld op Lieneke. Lieneke speelde de bal snel door op Kaja die weer mooi de bal aflegde op Noa. Noa maakte het af en eindelijk was dan de 1-0 !

Met deze tussenstand gingen we ook de rust in. We wisten dat 1-0 niet genoeg ging zijn. Dus het doel van de tweede helft was meer scoren en ons goede spel van de eerste helft volhouden. We probeerde te combineren met Geldrop zette steeds meer druk en ging ook wat fysieker spelen. Langzaam werden wij ook wat vermoeider wat ook aan ons spel te zien was. 7 minuten voor het einde wist Geldrop er nog 1-1 van te maken. Wij gaven de moed niet op en probeerde zo snel mogelijk de 2-1 te maken. Helaas ging dat niet zo makkelijk, Geldrop scoorde namelijk nog de 1-2 en er waren nog 2 minuten te spelen. In de laatste secondes kregen wij nog een strafcorner dankzij Inez. De eerste corner zat helaas niet maar er volgende wel een tweede corner uit die er nog in ging via Inez ! De wedstrijd eindigde “gelukkig” nog in 2-2. Met deze score behouden we nog altijd de eerste plek !

Volgende week staat de wedstrijd tegen Drunen Dames 1 (2e plaats) op het programma. Met als doel; 3 punten mee naar huis nemen en de eerste plaats behouden !

Tekst Yanou van der Veerdonk/Namens Dames 1, en  Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno