Schaesberg verliest de derby van Chevremont ondanks ijzersterke tweede helft

Schaesberg is er helaas niet in geslaagd om punten af te snoepen van de huidige koploper, al had dit op basis van de gehele wedstrijd er wel degelijk ingezeten.

Chevremont was de eerste helft de bovenliggende partij, de gasten hadden controle over de wedstrijd. Voor rust komt Chevremont binnen het half uur via twee afstandsschoten op een comfortabele 0-2. Schaesberg kon daar aanvallend weinig tegenover zetten, al was het in de laatste 10 minuten voor rust wel twee keer gevaarlijk, maar schoten van Ronald Geuskens en Jordi  Baur troffen geen doel.

In de rust werd de formatie gewijzigd en werd duidelijk afgesproken dat we als team onze rug moesten rechten. Dit gebeurde, Schaesberg nam het initiatief volledig over en Chrevemont kwam een paar keer goed weg. Bij een handsbal van Chrevemont geconstateerd door de scheidsrechter, ging Erik Gerrits achter de bal staan. De goed genomen pingel werd nog bijna gekeerd door de doelman, maar gelukkig verdween de bal toch in de goal,  1-2.

Schaesberg gooide er een slotoffensief tegenaan en de druk nam verder toe op Chrevemont. Helaas voor Schaesberg was daar steeds weer Mark Vos die een sta in de weg was. Een schitterend schot van Scot Adriolo werd uit de kruising geranseld door hem. En met nog 20 minuten te gaan, is d`r een mooi moment voor Kay de Boer. Hij maakte na een afwezigheid van bijna 2 jaar (kruisband + complicaties) weer zijn rentree, een beloning voor zijn harde werken. Schaesberg blijft aanvallen en met nog 10 minuten te spelen komt Ronald Geuskens in vrije positie voor de keeper, zijn schot wordt door de doelman gepareerd.

De minuten tellen af en vlak voor het verstrijken van de officiële tijd, maakt Chevremont in de counter de beslissende 1-3. Met de strijdlust en het voetbal dat Schaesberg in de tweede helft heeft laten zien, hadden we meer verdient. Het geluk is dit seizoen (nog) niet aan onze zijde. Maar het vertoonde spel van de tweede helft geeft wel weer vertrouwen.

Volgende week opnieuw een derby ditmaal tegen Bekkerveld. Beide teams hebben het zwaar dit seizoen, één ding is duidelijk de ploeg die wint haakt weer aan en de ploeg die verliest haakt voorlopig wel af bij de veilige plekken op de ranglijst.