Komende zondag reist Groene Ster af naar de provincie Utrecht als bij De Meern (aanvang: 14.00 uur) wordt aangetreden op een nieuwe speeldag in de hoofdklasse B. Na een oogst van twee punten uit de laatste drie duels zal Groene Ster bij de de hekkensluiter van de ranglijst op zoek moeten gaan naar de eerste driepunter van de maand maart.

Met de recente drie overwinningen op rij tegen achtereenvolgens Minor, Nuenen en Alphense Boys heeft De Meern aansluiting kunnen vinden met een nacompetitieplek (Vlissingen) en zullen de resterende 8 wedstrijden als finales worden beschouwd om een hernieuwde degradatie af te wenden. De Meern nam als degradant uit de derde divisie in de eerste seizoenshelft afscheid van trainer Titaley, echter het eerste duel na diens ontslag bracht geen schokeffect te weeg. Groene Ster bleek in Heerlerheide met 4-1 te sterk door doelpunten van Mick Hellemons (2), Dylan Zwartjes en Thom Vluggen.

Groene Ster zal bij De Meern willen voortborduren op het vertoonde spel en inzet van de laatste weken, maar dan ook de scherpte in de afronding aan de dag moeten leggen. De groen-witten gaan wederom een drukke week tegemoet met komende donderdag 28 maart in eigen huis het bekerduel in de kwartfinale tegen tweedeklasser Caesar. Daarnaast zullen de komende reeks competitieduels tegen achtereenvolgens De Meern, Meerssen en Leonidas interessant gaan worden voor Groene Ster om een plek bij de topploegen van de hoofdklasse B in stand te houden. De eerste horde zal zondagmiddag bij het niet te onderschatten De Meern genomen moeten worden.

Jubilaris
In het 20e competitieduel van dit seizoen bij De Meern speelt Roy Janssen zijn 250e officiële wedstrijd in het shirt van Groene Ster. De 30-jarige middenvelder is bezig aan zijn 8e seizoen bij de groen-witten en speelde in seizoen 2011-2012 op 20 augustus 2011 zijn eerste officiële duel voor Groene Ster in de met 5-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen GSV’28.

Geef u op voor de busreis naar De Meern!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar De Meern. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie