Na de uitwedstrijd tegen Brunssum in januari stond nu het thuisduel tegen dezelfde tegenstander op het programma. RKHBS moest aantreden zonder Bram Bemelmans vanwege een blessure en zonder Roel Romijn omdat hij die zondagmorgen voor de tweede keer papa is geworden. Nadat pupil van de week Raff van de Wetering de aftrap had verricht en had laten zien hoe je de bal tegen het net schiet, was het de beurt aan de heren.

Het spelbeeld in de eerste helft leek meer of minder in evenwicht, maar de kansen waren er met name voor RKHBS. Eerst verdedigde de keeper van de gasten slecht uit waardoor Yarin Meessen een been tegen de bal kreeg, die tot opluchting van de goalie net naast het doel verdween. In de 12de minuut zette Mick Mijnes de bal vanaf rechts scherp voor het doel, en gaf Brian Amkreutz hiermee aan de 2de paal de mogelijkheid te scoren. Het beheerste schot van Brian met binnenkant voet werd echter miraculeus gekeerd door de keeper van Brunssum. De daarop volgende corner, genomen door Chendo Kolker, viel in de 16 meter, waar Jasper Berger vol uit kon halen.

Zijn schot werd echter op de doellijn gekeerd door een verdediger. RKHBS werd naarmate de wedstrijd vorderde slordiger, waardoor Brunssum dichter bij de goal van Toine Diederen kwam.  Een vrij trap van ongeveer 20 meter werd nog goed onschadelijk gemaakt door Toine, maar een terugspeelbal van Tomyen van Lierop werd slecht verwerkt waardoor een aanvaller van Brunssum bijna tot scoren kwam. Na een half uur spelen kopte Yarin Meessen een lange bal door, waarna Mick Mijnes vrij voor de doelman opdook. Zijn lob was prachtig maar kwam tegen de paal in plaats van in het net. Even later kreeg Jeffrey Sloote de bal van Tom Romeijn, en legde het leer strak voor het doel.

Hier werd Mick Mijnes overduidelijk in de rug geduwd voordat hij kon inkoppen: penalty. Deze werd beheerst ingeschoten door Yarin Meessen: 1-0. Even later lag de bal echter ook aan de andere kant in het net. RKHBS gaf aan lange bal naar voren, hier deden beide spitsen niets om de bal te krijgen, waarna een snelle omschakeling van Brunssum over links volgde. Boy Warnas wist hier wel raad mee in schoot beheerst raak in de lange hoek: 1-1. RKHBS zocht vlak voor rust weer Yarin Meessen in de diepte en op zijn doorkopbal was de doelman van de gasten weer geslagen. Echter ook nu viel de bal niet in het net maar weer tegen de paal. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand op het scorebord.

Na rust drukte een gedreven en fanatiek Brunssum RKHBS terug in de verdediging, en dit leidde na een kwartier tot de voorsprong voor de gasten. Een corner vanaf links werd goed ingebracht, waarna Yannick Schoenen vogelvrij mocht inkoppen. De bal verdween in het doel via de rug van een verdediger: 1-2. Dit was blijkbaar een enorme teleurstelling voor de ploeg van Mike Bisschops, aangezien van gestructureerd voetbal hierna helemaal geen sprake meer was. Tot overmaat van ramp dupeerde aanvoerder (!) Thymo Griesenbrock zijn ploeg toen hij binnen een minuut 2x geel pakte vanwege schelden tegen de scheidsrechter van dienst die gewoon een goede pot floot. De ploeg was alleen nog met randzaken bezig op een enkeling na.

De gasten wisten hier wel raad mee en scoorden met snelle counters nog twee maal, via Bjorn Jonkers en Calvin Romer. RKHBS kreeg nog wel een enkele kans, maar het geloof was uit de ploeg waardoor deze kansen ook niet benut werden. Een vervelend opstootje aan het einde van de wedstrijd waarbij geslagen werd en een speler van Brunssum met rood van het veld moest was het laatste dieptepunt van deze middag. Er werd een absoluut onnodige nederlaag geleden door de ploeg van de Heerlerbaan, die men volledig aan zich zelf te wijten had. Benieuwd of er volgende week in de thuiswedstrijd tegen Kerkrade West een positieve reactie volgt en er uit een ander vaatje wordt getapt dan deze middag. Succes mannen!