Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: woensdag 24 april 2019, van 14:00 tot 15:30 u.
Toegang: gratis

Afscheid nemen is moeilijk genoeg…. je kunt het maar beter geregeld hebben.

Was het vroeger de regel dat de begrafenisondernemer bepaalde wat er gebeurde na een overlijden, tegenwoordig vraagt de uitvaartverzorger wat úw wensen zijn.

De dood is geen taboe meer, we mogen erover praten, sterker nog, we moeten erover praten. En waarom zouden we er mee wachten totdat de nabestaanden hierover moeten beslissen?
Worden we begraven, gecremeerd of misschien wel geresomeerd, of kiezen we voor een ‘groene uitvaart’ en de rust van een natuurbegraafplaats? Wie moet of mag mijn uitvaart regelen en welke waarde hebben die oude uitvaartpolissen? Wat zijn mijn wensen, hoe leg ik ze vast en met welke regels en kosten moet ik dan rekening houden?
Dit zijn vragen waar een uitvaartverzorger dagelijks mee geconfronteerd wordt. Vragen die onzekerheid en onrust veroorzaken.
Daarom probeert uitvaartverzorger Ger Rademakers bij deze gratis bijeenkomst in de Bibliotheek Brunssum antwoorden te geven op de vele vragen die er nu eenmaal zijn omtrent een uitvaart. Afscheid nemen is immers al moeilijk genoeg, je kunt het maar beter geregeld hebben.

Wél verplicht aanmelden: www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch: 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Foto Bibliotheek Brunssum

Geef een reactie