Na het succesvolle twee-luik tegen Kerkrade West, stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen het in goede vorm verkerende Zwart-Wit op het programma. De gasten uit Eys stonden aan de leiding in de 3de periode en hadden afgelopen donderdag bij Kakertse Boys met maar liefst 4-1 gewonnen.

Zwart-Wit begon dan ook met vertrouwen aan deze pot op het nieuwe kunstgras op veld 2, aangezien de vervanging van de mat op het hoofdveld nog niet voltooid was. Trainer Mike Bisschops van RKHBS was gaan kijken bij de ‘Kakert’ en had met deze info zijn ploeg goed voorbereid. RKHBS speelde heel degelijk en gaf zeker in de beginfase niets weg. Jan Willem Nas, de spelmaker bij Zwart Wit, kreeg geen millimeter ruimte van Steffan Wesche, geholpen door Tomyen van Lierop.

In aanvallend opzicht werd de hard werkende Yarin Meessen een aantal keren in stelling gebracht, maar hij had in de beginfase na goed voorbereidend werk van Wesley Weygerse en Mick Mijnes zijn vizier niet op scherp staan. Ook een schot van buiten de 16 meter van Mick Mijnes miste het nodige venijn en precisie. Na iets meer dan een half uur kwam het eerste gevaar van de gasten. De bal kon niet onderschept worden op het middenveld van RKHBS en de linksbuiten van Zwart Wit werd in stelling gebracht.

Het daarop volgende schot ging voorlangs en kon keeper Toine Diederen niet verontrusten. De volgende aanval was voor RKHBS, waarbij Mick Mijnes een fraaie bal gaf op Wesley Weijgerse die de 16 meter in ging en de bal strak en laag voor gaf. De inkomende Brian Amkreutz kon net niet bij de bal om de openingstreffer aan te tekenen. Vlak voor rust werd een overtreding op Steffan Wesche niet bestraft en kon zijn tegenstander vrij richting goal.

Vanaf rechts leek hij te gaan scoren met een boogbal, maar Toine Diederen kreeg er nog net zijn vingertoppen tegen en redde fantastisch. Op slag van rust werd Yarin Meessen diep gestuurd, maar ook hier kon de keeper in 2de instantie de inzet onschadelijk maken. Ruststand: 0-0.

Na de thee besliste RKHBS de wedstrijd binnen 10 minuten. Een eerste inzet van Mick Mijnes vanaf rechts werd nog gered door de goalie van Zwart Wit, maar een paar minuten later moest hij zich toch gewonnen geven. Yarin Meessen controleerde een lange pass aan de rechterzijde, en gaf de bal breed op de inkomende middenvelder Tomyen van Lierop. Tomyen plaatste de bal van buiten de 16 meter beheerst met binnenkant voet in de hoek: 1-0. Even later werd een overtreding op Mick Mijnes begaan aan de 16 meter, toen hij een diepe bal probeerde aan te nemen. Een aantal mensen gingen achter de bal staan, en het was uiteindelijk Brian Amkreutz die de vrije trap strak en loepzuiver in de 3-hoek schoot: 2-0. Zwart Wit ’19 probeerde iets terug te doen, maar tot echte kansen kwamen ze niet door kordaat optreden van de achterhoede en keeper Toine Diederen.

Chendo Kolker kwam in de ploeg voor Jasper Berger, en deed direct van zich spreken door Wesley Weijgerse in stelling te brengen op links. De lage voorzet van Wesley leek door Yarin Meessen binnen getikt te worden, maar een speler van Zwart Wit wist op de doellijn redding te brengen. Na 35 minuten kwam RKHBS uit een pijlsnelle counter op 3-0. Een aanval van Zwart Wit werd afgeslagen, Brian Amkreutz pikte op en speelde Mick Mijnes aan rond de middenlijn. Mick bedacht zich geen moment en stuurde de snelle Jeffrey Sloote diep die zijn tegenstander er volledig uit liep. Vrij voor de keeper legde hij de bal breed, waarna het een koud kunstje was voor de goed mee gekomen Yarin Meessen om deze fraaie counter te bekronen: 3-0. Een solide en verdiende overwinning tegen een tegenstander die over 2 weken de gastheer is voor de ‘terugwedstrijd’, die nog telt voor periode 2.

De eerst volgende wedstrijd is echter thuis tegen Geuldal om 14.30 uur op Paasmaandag.