Heksenbergse basisscholieren op natuureducatie bij Zuidplas Sibelco

Scholierenwandelingen bedoeld voor alle basisscholen in Parkstad

In dit lopende jaar 2019 organiseert Sibelco in Heerlen onder meer educatieve wandelingen voor scholieren van basisscholen in Parkstad. De wandelingen vinden plaats bij en om de prachtige omgeving van de Zuidplas. In deze omgeving heerst dientengevolge ook een serene stilte, waardoor het uitzonderlijke natuurschoon nog meer tot zijn recht komt. Een verademing om hiervan te genieten, dus ook voor de jongere schoolgeneratie. Zij kunnen dan even “bijkomen” van de tijd en wijle drukke schoolbesognes.

Komende donderdag 23 en vrijdag 24 mei nemen circa 80 scholieren (groep 5 t/m 8) van basisschool Gerardus Majella uit Heksenberg deel aan een educatieve wandeling. Directrice Lia Boumans van basisschool Gerardus Majella: “dit evenement, midden in de natuur, zien we helemaal zitten. De wandelingen op 23 en 24 mei vinden plaats onder leiding van de ervaren natuurgidsen Paul Arends en Sjef Silvertand. Na de wandeling worden de scholieren en docenten getrakteerd op soep, een broodje en een flesje water. Voor de scholen zijn er geen kosten verbonden aan deze wandelingen die, in gezamenlijk overleg, ingepland kunnen worden op alle werkdagen van de week.

Basisscholen die meer informatie wensen over deze scholierenwandelingen, kunnen een mailtje sturen naar: info@natuurlijkparkstad.eu. Sibelco neemt dan per ommegaande met de betreffende basisscholen contact op.

Archieffoto: Callie Steijaert

 

Geef een reactie