Leonidas – Rood Groen LVC ’01  2-2

Op de eerste tropische dag van het jaar moesten Leonidas en Rood Groen LVC ’01 in Maastricht aantreden in de eerste ronde van de nacompetitie. Voor Leonidas stond behoud van het 3 klasseschap op het spel, voor Rood Groen lonkt promotie naar de 3e klasse.

De eerste helft was een op en neer gaande, niet al te beste, wedstrijd waarbij Rood Groen de beste kansen kreeg maar niet wist te scoren. Leonidas creëerde nog minder dus een 0-0 ruststand was het logische gevolg. Rood Groen begon de 2e helft sterker en dit werd in de 47ste minuut beloond toen Timo Zenden een corner goed inkopte. 0-1 voor Rood Groen. In de minuten daarna kreeg Rood Groen nog enkele goede kansen maar deze werden helaas niet omgezet in de, waarschijnlijk, beslissende 0-2. Leonidas probeerde het wel maar creëerde eigenlijk niets. Toen een Rood Groen speler in de 55ste minuut een rode kaart kreeg en een 10 tal minuten later keeper Bjorn Geelen geblesseerd moest uitvallen en aanvoerder Jelle Teheux zijn plaats in de verdediging inruilde voor een keeperstenue kwam er natuurlijk wel de nodige druk op de Rood Groen ploeg.

Dit resulteerde in de 80ste minuut in de 1-1 toen een Leonidas aanvaller hoog boven iedereen uit toornde en de bal, zeer fraai, achter de kansloze keeper Jelle Teheux kopte. In de laatste 10 minuten waren er over en weer nog kansjes maar omdat er niet meer gescoord werd, floot de scheidsrechter na 90 minuten af en konden de spelers zich gaan opmaken voor 2 x 15 minuten verlenging. Halverwege de eerste verlenging kreeg Rood Groen een bal niet weggewerkt en toen een Leonidas speler vanaf de rand 16 hard uithaalde vloog de bal tegen de touwen en stond Leonidas met 2-1 voor.

Hoewel in ondertal en smijtend met de laatste krachten probeerde Rood Groen de gelijkmaker te forceren. Ongeveer 5 minuten voor het einde , was het nu de beurt aan Leonidas om een bal niet uitverdedigd te krijgen. De bal kwam uiteindelijk bij Kyan Jacobi terecht die de bal in de linker bovenhoek tikte en daarmee de 2-2 op bord zette. Omdat het na 120 minuten dus 2-2 was moesten strafschoppen de beslissing brengen. Rood Groen bleef vijf keer foutloos en omdat Leonidas een penalty over schoot kwam de overwinning toch bij de mannen uit Lemiers terecht. Over de hele wedstrijd, welke door de hitte en 120 minuten een echte uitputtingsslag was,  een verdiende overwinning.

Dit resultaat betekent dat de mannen van trainer Jeremy van Wissen volgende week maandag (Pinkstermaandag) thuis spelen tegen DBSV, dat Voerendaal in eigen huis met liefst 2-4 na verlenging klopte.