Hoofdmenu

Cultura Nova opent in Heerlen met spektakelversie van Romeo en Julia.

 

 

Het theaterfestival opent op 23 augustus met een eigentijdse spektakelversie van het liefdesverhaal  Romeo en Julio. De Toneelgroep Maastricht gaat het groot beeldend spektakelstuk op het Burgemeester van Grunsvenplein uitvoeren. De Toneelgroep Maastricht krijgt ondersteuning van  drie Franse gezelschappen: de urban dancegroep La Fabrique Royal, Aérosculpture en de vuurwerkspecialisten van Groupe F. Deze pyrotechnici zijn vooral bekend van hun vuurwerkshows op en rond de Eiffeltoren op 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. 20.000 mensen kunnen de premiere voorstelling bijwonen.

Cultura Nova vindt plaats van 23 augustus tot en met 1 september. Tijdens deze 29ste editie van Cultura Nova zijn meer dan 200 producties op 25 verschillende locaties te zien, uitgevoerd door 60 gezelschappen. Het gaat om (jeugd)voorstellingen, workshops, lezingen en exposities.

Wereldpremière

Deze zilverzandgroeve in Heerlerheide is dit jaar, van 24 tot en met 26 augustus, toneel voor de wereldpremière ‘Effraction Nocturne’, van Ilotopie. Dit gezelschap is gespecialiseerd in voorstellingen op het water. Het slotakkoord van Cultura Nova wordt de opening van de Buitenring. Het stuk, verzorgd door Toneelgroep Maastricht,

gaat over de geschiedenis van de ringweg. De tekst is van journalist Wiel Beijer.