Hoofdmenu

Rob Barel aan start IRONMAN MaastrichtVoormalig wereldkampioen triatlon op de lange afstand Rob Barel staat aanstaande zondag in Maastricht aan de start van de olympische afstandswedstrijd IRONMAN 5i50. De inmiddels 61 jarige meervoudig Europees en Nederlands kampioen op de triatlon en duatlon wil hoog eindigen in de Limburgse hoofdstad.

 

Bij IRONMAN is het gebruikelijk dat er in verschillende leeftijdscategorieën prijzen te verdelen zijn. Rob Barel heeft het plan opgevat om in zijn leeftijdscategorie aanstaande zondag de snelste zijn. Barel, die ooit als triatleet deelnam aan de Olympische Spelen, is overigens geen onbekende voor IRONMAN. Hij is in zijn carrière, in de periode tussen 1984 – 2017, zo’n tien maal op het wereldkampioenschap IRONMAN op Hawaii geweest. In 1984 brak hij daar internationaal door met een 4e plaats en in 2017 deed hij als Age Grouper mee bij de heren 60-64 en werd met overmacht wereldkampioen.

 

De wedstrijden van IRONMAN zijn voor Barel altijd speciale races. ,,Natuurlijk is de wedstrijd van aanstaande zondag niet te vergelijken met een lange afstandsrace, maar IRONMAN heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op atleten. Het heeft een enorme uitstraling, vooral omdat IRONMAN de triatlonsport wereldwijd groot heeft gemaakt. Wat de  Tour de France is voor een wielrenner is IRONMAN voor een triatleet.”

IRONMAN Multisport Festivals
Op het programma van het zogenoemde IRONMAN Multisport Festival in Maastricht-Limburg staan triatlons met twee verschillende afstanden. Naast de IRONMAN 5i50 op zondag (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen) staat ook een sprintafstand, de zogenoemde IRONMAN 4:18:4, met 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen op zaterdagmiddag op het programma. Op de zaterdagochtend is er de Maastricht Sport IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot en met 13 jaar. Jongeren tussen 14 en 18 jaar kunnen meedoen aan de 4:18:4.

Het IRONMAN Multisport Festival Maastricht-Limburg staat voor 2/3/4 augustus 2019 gepland. Eerder dit jaar werd ook een IRONMAN Multisport Festival in Westfriesland georganiseerd. Meer informatie over het IRONMAN Multisport Festival is te vinden via www.ironman.com/multisportmaastricht.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno