Hoofdmenu

Verzilveren eigen woning: plan je perfecte oude dag

Drie specialisten in vermogen en vastgoed organiseren een gratis bijeenkomst in Bibliotheek Brunssum
Drie specialisten houden op woensdagmiddag 25  september om 14.00 uur een presentatie over het verzilveren van de eigen woning in de Bibliotheek Brunssum.

Een financieel planner, een makelaar en een notaris vertellen over de kansen en de risico’s voor mensen die meer willen halen uit hun vermogen. Ook is er aandacht voor degenen die nog niet willen of kunnen verzilveren maar die vooruit willen lopen op hun toekomstige financiële inkomsten en uitgaven.
Ongeveer  60%  van de ouderen schenkt geld aan hun kinderen, met als belangrijkste reden om in de toekomst minder zorgkosten te hoeven betalen. Vaak schenken ouderen ook een deel van hun geld aan hun kinderen om erfbelasting te ontlopen.  Sommige gepensioneerden willen graag geld vrijmaken voor de jaren vlak na de pensionering. Dan zijn ze  lichamelijk nog fit en kunnen ze nog optimaal genieten van het leven.
Dit zijn maar enkele voorbeelden van ouderen die het beste willen doen met hun opgebouwde vermogen. Iedereen heeft zo zijn eigen ideeën, maar die ideeën hebben één ding gemeen: alles draait om een goede financiële planning.
Nederlanders huizenbezitters  hebben ruim 400 miljard euro aan waarde in hun huis zitten. Dat geld zit nu in stenen. Kun je dat vrijmaken? Kun je daarna ook nog goed leven? Wat kun je verwachten van de fiscus? En hoe zit het juridisch in elkaar?
Dit soort problemen wordt besproken gedurende de bijeenkomst.

De lezing van de drie specialisten is gratis bij te wonen en is bestemd voor 55-plussers in het bezit van een eigen  woning.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147
Wanneer: woensdag 25 september  14.00-15.30 u.
Aanmelden (verplicht): www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), telefonisch 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »