Hoofdmenu

Another day at the office voor de dames van RKHBS

 

Deze uitdrukking wordt in Engeland gebezigd voor een dag waarin niks bijzonders gebeurde, eigenlijk een dag zoals altijd.

Dit was gisteren het geval bij de dames van RKHBS die in het tweede duel van hun bekercompetitie het gehavende Geusselt Sport op bezoek kreeg. Een tegenstander met veel individuele kwaliteit maar met een hele lage kwantiteit, want ook vandaag kon de ploeg uit Maastricht geen volledig elftal op de been brengen.

 

De tien dames die wel aan de aftrap stonden deden 90 minuten lang hun stinkende best maar met de gevaarlijkste speelster niet aan de aftrap was de snelheid voorin zo mager dat zelfs de gedachten op een aanval al teveel was. RKHBS had het eerste duel van de competitie al eclatant met 0-9 gewonnen van Geulsche Boys (blijf dit toch een vreemde naam vinden voor een damesteam……) en was gebrand op een tweede zege om zo een stevige basis te leggen voor een nieuwe succesvolle bekercampagne. De finaleplaats van juni smaakte duidelijk naar meer.

In de zomer waren er zoals bij elke club diverse mutaties, Veja, Nicolien en Sharon gingen; maar vanuit andere clubs kwamen Kim en Shauni, en vanuit de jeugd kwam het talent Bo over naar de “grote meiden”. Ook was Vivianne na een leuke stage plaats in La Bella Italia weer op het oude nest teruggekeerd.

De laatste mutatie had langs de lijn plaats; Jessica is zwaar geblesseerd geraakt maar heeft inmiddels zoveel plezier gevonden in het trainerschap dat zij nu met volle overgave de meiden nog beter gaat proberen te maken. Een aanwinst in vele opzichten kan na een maand voorbereiding al voorzichtig geconcludeerd worden. Zo begon het duel net na elven olv scheids Jeroen Arets, een vice-voorzitter die ook oog heeft voor nevenactiviteiten; chappeau! Vanaf het begin nam RKHBS het heft in handen en probeerde via combinatievoetbal tot uitgespeelde kansen te komen. Geen lange ballen, maar via voetbal en daar gaf de tegenstander ook alle ruimte toe. Logischerwijs hield Geusselt Sport veel “man” achter de bal waardoor het in de zestien vaak overvol was maar net daarbuiten lag een zee van ruimte. Bo op rechts en Sammiejj op links hadden alle tijd om de ballen van middenveld strateeg Nancy voor de goal te slingeren maar de “fine-tuning” ontbrak nog een beetje.

Zoals gezegd lag de ruimte net buiten de zestien en het was Sammiejj die hier na 15 minuten optimaal van profiteerde via een hard schot dat de keepster in de korte hoek volledig verraste. Zo had RKHBS de zo gewenste voorsprong en kon het verder bouwen via goed voetbal. Helaas stond het vizier niet helemaal op scherp vandaag anders hadden Adriana, Suus en Nancy nog voor rust de score naar een veel hoger peil geholpen. Maar als de achterhoede alles “Im Griff” heeft en elke counter er al snel uithaalt dan kan het hele team zich hier mooi aan optrekken.

In de pauze werden Demi en Adriana gewisseld waardoor Kim en Shauni hun debuut mochten gaan maken. Kim heeft jarenlang bij allerlei Z-Limburgse clubs gebald en wilde na acht jaar inactiviteit weer gaan ballen; Shauni daarentegen was slachtoffer van het opheffen van Sporting Heerlen (damesteam)  en zocht een leuke club om haar talenten te gaan vertonen; en dan ben je bij RKHBS altijd meer dan welkom.

De eerste actie van Kim was erg ongelukkig want in een poging de bal te raken, raakte ze na 50 minuten per ongeluk de enkels van een Geusselt speelster die kermend van de pijn neerging; maar na wat Heerlerbaans wonderwater kon ze gelukkig verder spelen.

Het spelbeeld veranderde niet tov de eerste helft; RKHBS had de bal en combineerde er lustig op los; maar net als in het eerste bedrijf tot aan de zestien. Daarna stokte het keer op keer. Maar in een team waarin een overdaad aan speelsters rondlopen met een meer dan gemiddelde traptechniek kan altijd een doelpuntje vallen van afstand.

Nu was het Nancy die na 58 minuten aan het kanon stond en met een fraaie boog verdween de bal onhoudbaar in de rechter kruising.

Hiermee was de zege wel binnen en dan zie je toch opeens wat verslapping ontstaan; heel (te) veel mensen voor de bal waardoor Geusselt na 67 minuten toch een counter kon plaatsen, maar de inzet kon Imke niet verontrusten. Hierna kabbelde het duel een beetje naar het einde, maar Sammiejj had zich voorgenomen om Mams een mooie traktatie te geven. Sammiejj scoort regelmatig maar nooit als Mams aanwezig is…..

Tien minuten voor tijd legde Kim de bal uitstekend af op Sammiejj die ongenadig hard van een meter of 25 uithaalde; weliswaar door het midden maar met een niet al te grote keepster toch zeer doeltreffend.

Zo behaalde RKHBS een regelmatige zege op een zeer sportieve tegenstander die met slechts 10 man hun sportieve plicht meer dan vervulde.

Met deze tweede zege is de volgende ronde al bijna een feit maar er zal eerst nog moeten worden aangetreden bij fusieclub FC Gulpen/Geuldal om het op eigen kracht te doen.

Het begin van het seizoen is echter veelbelovend en smaakt absoluut naar meer.

ArchiefFoto´s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno