Schaesberg vrouwen door naar de 2e ronde beker.

Na twee wedstrijden in de eerste bekerronde zijn de vrouwen van Schaesberg al verzekert van de 2e ronde. En dat in een poule die vooraf als lastig werd betiteld. De tweede wedstrijd was thuis tegen SVC2000.  De Roermondse dames zijn de afgelopen jaren een stugge tegenstander gebleken.  Een lastige  wedstrijd werd dus verwacht. In feite wisselen beide ploegen van plek. SVC2000 is gedegradeerd uit de tweede klassen en de vrouwen van Schaesberg zijn gepromoveerd naar de 2e klasse.

Maar wat een begin. Na slechts een handvol seconden gespeeld te hebben trok Jess Weijers vanaf links al de trekker over. 1-0.  Niet verkeerd zo’n begin. Schaesberg was meteen de bovenliggende en veel betere partij. Er werd in deze fase goed gevoetbald  en de bal ging lekker rond met enkele kleine mogelijkheden. SVC probeerde daar diverse counters tegenover te stellen maar echt dreigend werden ze nooit.

In de 23e minuut trok Lois vanaf het centrum ietsje naar rechts om vandaar hard uit te halen over de keepster heen. 2-0.  Verrassende voorsprong, goed spel en een makkelijk voetballende thuisploeg.  Waar was de verwachte weerstand??  Lois had zelfs de 3-0 op haar schoen maar schrok wellicht  van de grote hoeveelheid ruimte die ze had dat  ze de bal net naast het doel tikte. SVC2000 kreeg vlak voor rust de kans op de aansluitingstreffer. En vele aanwezige zagen de bal dan ook al met een boog in het doel gaan. Echter keepster Yaelle had hele andere plannen en met een prachtige uiterste inspanning tikte ze de bal op de lat. En viel de bal buiten bereik van de inkomende spits.  Hierdoor bleef de aansluitingstreffer achterwege.

Na rust bedacht Jess zich dat snel scoren in de eerste helft een vervolg moest krijgen in de tweede helft. Want terwijl nog lang niet alle supporters terug waren van de koffie schoot zij al de 3-0 binnen. Prima afstandsschot in de verre hoek. De wedstrijd was nu gelopen. SVC kon geen enkele vuist maken en kwam nog maar sporadische in de buurt van Yaelle.

Boukje was al een tijdje op zoek naar een doelpunt en kreeg haar doelpunt in de 57 minuut. Via de klust en strijd over de grond kon ze al liggend met de punt van haar schoen de bal in de hoek duwen. 4-0.  Binnen 3 minuten ging de stand naar 5-0 want vanuit een hoekschop kopte Pia raak. Schaesberg bleef goed gedisciplineerd vanuit de organisatie voetballen en kwam daarom nooit in de problemen.  Wendy bepaalde uiteindelijk de eindstand van de wedstrijd.

Na een prima kaats met de tegenstander schoof ze de bal in het doel. 6-0. Wat een uitslag. Hierdoor zijn de dames al zeker van een vervolg in de beker. De laatste wedstrijd aanstaande zondag thuis tegen Keer gaat niet meer over plaatsing voor de volgende ronde. Maar eerzuchtig zijn we altijd.