Op de meest regenachtige zondagmiddag van het jaar stond de eerste Heuvelland derby voor Rood Groen op het programma. FC Gulpen kwam op bezoek. Deze gepromoveerde ploeg stond evenals Rood Groen op een gewonnen en een verloren partij. Gulpen begon duidelijk feller aan de wedstrijd en creëerde de eerste kansen. Het was echter Rood Groen dat in de 14e minuut de 1-0 leek te scoren. Echter de grensrechter had als een van de weinige toeschouwers buitenspel gezien zodat de goal werd afgekeurd.

Bijna in de volgende aanval speelde de linksbuiten van Gulpen zich goed vrij en krulde van buiten de 16 meter de bal in de verre bovenhoek. Deze mooie goal betekende de 0-1 in plaats van de 1-0. In het vervolg van de eerste helft kwam Rood Groen wel beter in de wedstrijd maar kreeg Gulpen de beste kansen. Deze werden echter niet benut zodat de scheidsrechter met 0-1 beide ploegen naar de thee stuurde.

In de 2e helft ging Rood Groen steeds meer risico nemen maar voetballend creëerde men eigenlijk niets. Omdat Gulpen echter ook niet scoorde bleef het spannend. In het laatste half uur ging Rood Groen met drie man achterin spelen en voerde men de druk op Gulpen op. De paar kansjes die kwamen, kwamen allemaal voort uit vrije trappen en corners maar werden niet benut. Uiteindelijk floot de scheidsrechter met een 0-1 eindstand af.

Samengevat kun je stellen dat Gulpen Rood Groen in de wedstrijd hield door de 0-2 niet te scoren en dat Rood Groen veel te weinig creëerde om recht te hebben op punten. Volgende week gaat Rood Groen op bezoek bij Gronsveld en hopelijk kunnen we dan wel het net van de tegenstander laten bollen.