Hoofdmenu

Mooi overwinning Schaesberg vrouwen.

 

 

Daar is ie dan de eerste overwinning in de nieuwe competitie.

Na een gelijkspel en een onnodige nederlaag wisten de vrouwen uit bij OVCS een prima 1-4 overwinning te boeken. 

Schaesberg begon goed aan de wedstrijd. De bal ging bij vlagen prima van voet tot voet zonder direct tot kansen te komen maar dat  was ook niet erg. Geduld is een belangrijk goed in voetbal. OVCS speelde zeker in de eerste helft meerdere malen vanuit hun achterhoede goed onder de druk van Schaesberg uit.  Maar verder dan het middenveld kwam de ploeg uit Sittard niet. Verder lieten de vrouwen hun tegenstander niet komen. Op dat ene moment na. Via een korte snelle aanval kwam de bal bij enigste gevaarlijke aanvalster van OVCS die dit kansje dan ook direct benutte. 1-0. Een tegenvaller. Toch bleef Schaesberg als team door voetballen en zoeken naar de mogelijkheden.  Een prima hoekschop werd door Lois hard in gekopt maar recht op de keepster af.

Niet veel later was het dan toch gelijk.  Ivana Erens stuurde Lois weg die hard raak schoot 1-1.  Zo werd ook de rust gehaald.

Na rust was er nog maar een ploeg die aan het voetballen was. En dat was Schaesberg. OVCS kwam er nu helemaal niet meer uit.  Iedere  afgeslagen bal, ieder pass , ieder duel, alles  was in deze fase voor Schaesberg.

Waarbij de beloning al snel volgde. Prima doorgaan aan de linkerkant in het 16 meter gebied van Stephanie bracht Kim voor het doel in stelling en die schoot raak. 1-2.  En nog geen twee minuten later was het de uitstekend spelende Stephanie die nu zelf doorkwam en alleen voor de keepster raak schoot. 1-3.

OVCS probeerde uiteindelijk nog een slotoffensief te ontwikkelen en schoof enkele speelsters door naar de voorhoede.  Dit leverde nog een aantal lastige momenten op uit hoekschoppen maar echt dreigend werd het nooit. Uiteindelijk was het Jess die de eindscore op het bord zette. Na een prima actie vanaf links schoot  ze de bal in de verre hoek raak. 1-4. Een prima teamprestatie met een prachtige uitslag.

Hopelijk kunnen we dit spel volgende week voortzetten als OJC Rosmalen op bezoek komt op Strijthagen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »