Hoofdmenu

Jazzkirmes geeft opnieuw extra impuls  aan ‘Heerlen Jazz’

 

 

 

Fraai vormgegeven, functionele indeling en een schitterend geluid gaven aan de vierde editie van de Jazzkirmes in het Cultuurhuis Heerlen,  de nodige meerwaarde en glans. Jazzkirmes, staat voor diversiteit en kwaliteit. Presentatrice  Angelique van Schendel leidde het publiek dan ook van de ene naar de ander verbazing.

De bekende Nederlandse jazzzangeres Ineke Vandoorn  deelde haar ervaringen van haar recente Canada Tournee in lied en poëzie. Metropole orkest saxofonist Leo Janssen , deze keer met zijn eigen band, speelt tenslotte in het café het dak eraf. Kortom  een echte ‘kirmes.’ Een middag vol allerlei soorten en maten van Jazz, die  staat voor  diversiteit, in stijlen intensiviteit in musiceren, improviseren en solistisch kunnen. Beter kan dit evenement niet getypeerd worden. Voor de vrolijke noot letterlijk tussen door en tussen de deur zorgt  het unieke gezelschap le Sousa Schleb.

Stichting Heerlen Jazz wordt ondersteund door o.a  Gemeente Heerlen, Slim, Heerlen mijn stad, de 5 pleintjes en het Prins Bernard Cultuur Fonds.. Er is aandacht voor presentatie van jonge musici uit de regio en  bijzondere projecten zoals de cross-over jazz/klassiek ‘Cloud Chamber’ van gitarist Ed Verhoef. Avontuur en engagement van Savez enkele jazzmusici met hiphop elementen, rap en korte filmprojecties. Van stevige beats naar intieme, smaakvolle jazzsongs, blijkt op de jazzkirmes dan ook een kleine stap. .

Foto Nicole Bulton(Volgend nieuwsbericht) »