Gisteren moest Rood Groen aantreden tegen de no 4 van onze klasse RKHSV uit Heugem. Rood Groen begon goed aan de wedstrijd tegen deze enthousiaste jonge ploeg. De eerste kans was voor Rood Groen maar de bal liep helaas voor de goal van RKHSV langs.

Daarna ging de wedstrijd in hoog tempo op en neer. Dit hoge tempo kwam niet ten goede aan het niveau van het spel. Veel laatste ballen kwamen niet aan en schoten vlogen aan alle kanten langs beide goals. Kort voor rust schreeuwde heel Rood Groen om een penalty maar de scheids wilde hier niets van weten. De rust brak dan ook aan met 0-0. In de tweede helft ging het aanvankelijk op dezelfde wijze verder als voor de rust. Totdat in de 55e minuut de scheidsrechter een vlagsignaal van de Rood Groen grensrechter negeerde en RKSV de 1-0 kon aantekenen.

Zelfs supporters van RKHSV erkenden dat de betreffende speler zeker twee meter buitenspel stond. In de nasleep van de goal kreeg de Rood Groen keeper zijn 2e gele kaart en moest Rood Groen dus verder met 10 man. Rood Groen ging ondanks de 10 man op zoek naar de gelijkmaker en gaf hierdoor dus achterin meer ruimte weg.

De kansjes die Rood Groen kreeg werden helaas niet benut en toen RKHSV, in de omschakeling, in de 75ste minuut de 2-0 aantekende was de wedstrijd wel gespeeld. Men zegt wel eens dat de scheidsrechter eigenlijk onzichtbaar moet zijn maar helaas was deze scheidsrechter erg duidelijk aanwezig.

Met een aantal discutabele beslissingen drukte hij een cruciale stempel op de wedstrijd die door Rood Groen dus met 2-0 verloren ging.

Volgende week heeft Rood Groen een vrij weekend en daarna volgt de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Geuldal in Schin op Geul.

Foto´s en video opnames Door: Roland Delden/Rood groen LVC’01