Hoofdmenu

Prins Menno 1 nieuwe Heerser bij CV De Pänkes

 

Op 23 november werd in een overvolle Residentie de nieuwe Prins van de Pänkes geproclameerd. Voordat het zover was moest eerst nog het heersende Prinsenpaar Ron 1 en Lianne 1 aftreden. Na de opkomst van de Raad van Elf en een prachtige dans van Ymke Pelzer was er een ontroerend afscheid van het Prinsenpaar en werden zij daarna opgenomen in het Gilde van de Oud-Prinsen.

Daarna werd door verschillende leden een “Kölsche Avond” act opgevoerd. Een combinatie van Kölsche muziek en humor. En opeens stond hij daar: Menno Engels die als Prins Menno 1 gedurende het carnavalsseizoen 2019-2020 door het leven zal gaan. Menno is 23 jaar en heeft een aantal jaren in Parkheide gewoond. Tegenwoordig woont hij in Heerlen. Hij werkt als verpleegkundige bij Meander. Veel van zijn vrije tijd brengt hij in Abdissenbosch door. Hij is bestuurslid bij de Mei-jongens Abdissenbosch, lid van de voetbalclub Abdissenbosch en ook al weer enkele jaren lid van de Raad van Elf bij de Pänkes.

Op zaterdag 8 februari 2020 houdt Prins Menno 1 zijn receptie. Dan zal hij ook als Wijkprins van de samenwerkende Waubachse carnavalsverenigingen geïnstalleerd worden.

Foto CV De Pänkes Landgraaf