Zondag 24 stond de lastige uitwedstrijd tegen Eldenia vr2 op het programma.
Zij staan vijfde op de ranglijst met 14 punten uit 8 wedstrijden. Mochten we gisteren punten laten liggen dan wordt het spannend, enkele clubs (waaronder de tegenstander van vandaag) zitten ons op de hielen!
De periodetitel vorige week was doel nr 1, dat is behaald. Het volgende doel is als ‘winterkampioen’ de feestdagen vieren… en dan zijn de wedstrijden van vandaag en volgende week, tegen concurrenten, uitermate belangrijk!

Na het succes van vorige week moet de knop om, focus en inzet is daarbij essentieel en hier wordt dan ook op gehamerd: we moeten het telkens opnieuw opbrengen!
Dat is al zichtbaar in de warming-up. Een druk coachende Mo is zichtbaar, en terecht, geïrriteerd door het slappe positiespel.

We starten de wedstrijd zoals we de warming-up eindigen: zwak. Ballen komen niet aan, de rust ontbreekt, we verliezen onnodig veel ballen en komen niet aan voetballen toe.
Eldenia laat meteen zien waarom ze vijfde staan: het is een goed voetballende en fysiek sterke ploeg die ons onder druk wil zetten. Via hun sterke middenveld en spits proberen ze de zijkanten te bereiken en zo gevaarlijk te worden.

Op het moment dat zij steeds dreigender worden, slaan we toe aan de andere kant: na een goede actie van Raisa komt de bal bij Sharona terecht en zij schiet in de verre hoek de 0-1 binnen!
Vanaf dit moment komen we beter in de wedstrijd en laten we bij vlagen prima voetbal zien.
Door het hoog en gegroepeerd drukzetten maken we het Eldenia lastig, en wanneer we zelf aan de bal zijn komen we er goed uit en bewaren we de rust.
Dat hoge drukzetten resulteert in de 25e minuut in de 0-2. Melissa onderschept de bal, brengt Raisa in stelling en zij veegt de bal onhoudbaar het doel in!

Het restant van de eerste helft speelt zich veelal af op het middenveld met speldenprikjes van beide kanten. Britt verricht nog een mooie ‘video-safe’ maar 0-2 zal de ruststand zijn.

In de tweede helft gaat Eldenia opportunistischer spelen, waarbij we achterin geregeld 1 op 1 staan. Maar dit is aan onze verdediging wel besteed: wat stonden ze goed vandaag! Af en toe werd met het nodige kunst- en vliegwerk het gevaar geweken en lukte dit niet, stond altijd Britt nog op de juiste plek.

Voetballend waren beide ploegen aan elkaar gewaagd de tweede helft, maar Bekkerveld was dodelijk effectief.
In de 54e minuut een dieptepass van Sharona op Melissa. Melissa trekt de bal perfect voor en Lisa drukt af 0-3!
In de 75e minuut een diepe bal (met links!!!) van Kyona op Melissa. Ze legt de bal wederom panklaar voor Lisa die haar tweede van de wedstrijd maakt. Dit is tevens de eindstand.

Ondanks dat 0-4 anders doet vermoeden, was het een lastige wedstrijd tegen een goede en faire tegenstander!

Ook de grensrechters en scheidsrechter droegen op positieve wijze bij aan de wedstrijd, waarvoor complimenten! Waren we al blij met de overwinning, blijkt nummer 2 HVCH vandaag verloren te hebben. We slaan nu een ‘gaatje’ van 5 punten en laat HVCH nou net volgende week onze tegenstander zijn…

Delen we de genadeklap uit en doen we een goede zet naar doel nr 2: ‘het winterkampioenschap’?

We zullen het volgende week zien, maar 1 ding is duidelijk: we zullen het weer moeten opbrengen.