Hoofdmenu

Allereerste Vorst Wiel I bij CV De Lotbroekers

 

Zaterdagavond 23 november 2019. Buiten is het herfst en koud en nat, maar in Narrentempel Hendriks Sportpaleis is het gezellig druk. Carnavalsvereniging De Lotbroekers gaan hun nieuwe Heerser uitroepen. De sfeer is feestelijk en men geniet van mooie optredens van o.a. dansmarietje Fabiënne, BVLK-winnaar Xam, zanggroep Ummer d’r Letste en van een mystery optreden van een groep Lotbroekers-dames, De Mosseltjes, zoals ze zichzelf noemen. Ze nemen de zaal mee onder de klanken van Riverdance en Michael Flatley. En tot slot zangduo Spik & Span – als uitsmijter van de avond – en de kers op de taart van een onvergetelijke proclamatie-avond.
Om 22:11 uur wordt er tijd ingeruimd om op plechtige wijze afscheid te nemen van het regerende prinsenpaar Ralph I en Shireen I. We kijken allemaal terug op een bijzonder mooi en onvergetelijk carnavalsseizoen. Hartelijk bedankt namens alle Lotbroekers!

Gedurende de avond klinkt zo nu en dan de ‘tune’ van Pink Panther. Is inspector Clouseau in de zaal? En zoekt hij een nieuwe heerser? En dan is rond 23:00 uur het grote moment aangebroken, maar inspector Clouseau heeft nog steeds niemand gevonden. Wat nu? Er wordt besloten dat we dan maar iemand in de zaal aanwijzen als nieuwe heerser. We krijgen hulp van geheim agent 007. Het licht gaat uit en terwijl de spannende James Bond-muziek klinkt zoekt President Rob met zijn zaklamp naar een mogelijke kandidaat. Wie gaat het worden? Maar dan plotseling gaat het licht weer aan en zien we allemaal dat onze nieuwe Hooglustigheid is geworden: Wiel Vleugels!!
Juichend en dolgelukkig presenteert hij zich aan het publiek. Aangezien Wiel 22 jaar geleden al eens prins bij De Lotbroekers is geweest, wordt hij nu geproclameerd als Vorst Wiel I, een unieke gebeurtenis, want hij is de allereerste Vorst bij de vereniging. We wensen Vorst Wiel I een vorstelijk mooi carnavalsseizoen toe.

Vorst Wiel I woont samen met zijn Annie en werkt al 27 jaar in de schoonmaak als voorman bij de firma Balanz op het Bernardinuscollege in Heerlen. Doordat hij jarenlang als diskjockey gedraaid heeft, is hem de muziek toch steeds bijgebleven en zingt hij nu in Duo Zjwaor oppe Maag hoofdzakelijk carnavalsliedjes.
Samen met zijn Annie en De Lotbroekers gaat hij er een fantastisch en spetterend seizoen van maken met vooral gezelligheid en veel plezier.

De receptie van Hooglustigheid Vorst Wiel I zal worden gehouden op zaterdagavond 8 februari 2020 vanaf 18:00 uur in Narrentempel Hendriks Sportpaleis aan de Heerlerweg 154 in Hoensbroek.

AficheFoto Fabienne Vroemen« (Vorig nieuwsbericht)