Hoofdmenu

HET ALZHEIMERCAFÉ PARKSTAD LIMBURG

 

Op dinsdag 10 december 2019 in Heerlen. Het onderwerp van deze Alzheimercafé-avond is: Leefstijl en Dementie

Op dit moment zijn er 280.000 mensen met dementie in Nederland en in 2040 zijn dat er meer dan een half miljoen. Er is nog geen geschikt medicijn gevonden voor de behandeling van dementie, maar het zoeken gaat door en de verwachting dat er in de toekomst een medicijn wordt gevonden groeit. Ondertussen zijn er ontwikkelingen die de kwaliteit van leven verbeteren voor de mensen met dementie en de mantelzorgers ondersteunen bij de zorg.

Er is meer bekend over de relatie tussen leefstijl en dementie en hierdoor is het mogelijk geworden om aspecten te noemen waarmee wij preventief iets kunnen doen tegen dementie. Wij hebben het thema ‘Leefstijl en Dementie’ gekozen omdat wij graag met u willen bespreken hoe door aanpassing van leefstijl de kans op dementie en het verloop ervan beïnvloed kan worden.

Dr. Kay Deckers (neuropsycholoog/ epidemioloog werkzaam als onderzoeker bij het Alzheimer Centrum Limburg) is gastspreker op deze avond. Hij zal ingaan op het onderwerp Leefstijl en Dementie.

Locatie: de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 in Heerlen. Aanmelden is niet noodzakelijk. Entree, koffie en thee is gratis.

• Inloop vanaf 19.00 uur.
• Programma van 19.30 tot 21.30 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Thijs Peeters tel. 045 – 541 62 48 of
Leon Pieters (secretaris) Quaedvlieglaan 13, 6371 HA Landgraaf, tel. 06 – 1336 5008.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »