Op een niet zo koude maar wel regenachtige zondagmiddag in december 2019 speelde Rood Groen haar laatste wedstrijd van het jaar. Tegenstander waren de hoog geklasseerde buren van WDZ uit Bocholtz. Dat het een echte derby, met alle elementen die daarbij horen, zou worden daar twijfelde niemand over.

Vanaf de eerste minuut zat de derbysfeer er goed in, felle duels, overwicht voor op het ene moment de ene partij het daarop volgende moment de andere partij. Enkele gele kaarten voor duels die over de rand van het toelaatbare gingen. Een beperkt aantal kansen voor beide ploegen die echter niet benut werden. Al met al was Rood Groen de iets bovenliggende partij in de eerste helft zonder dat in de score tot uitdrukking te kunnen brengen. In de 2e helft ging de niet zo goede maar wel spannende wedstrijd op dezelfde voet verder, waarbij gezegd dient te worden dat nu WDZ de iets bovenliggende partij was.

In de 75ste minuut werd de wedstrijd wegens een ernstige blessure van een Rood Groen speler een kwartier onderbroken. Toen Rood Groen daarna met 10 man verder moest rook WDZ alsnog de overwinning. In de 82ste minuut wist de linksbuiten van WDZ met een mooie voorzet een geheel vrijstaande spits te bereiken die knap inkopte en zo alsnog de 0-1 liet aantekenen. Rood Groen probeerde in de laatste 10 minuten de gelijkmaker te forceren door achterin meer risico’s te nemen. Dit leverde echter geen resultaat op. Wel kreeg WDZ in de laatste minuut nog een penalty toen de Rood Groen keeper een doorgebroken speler in de 16 neerlegde. Die zelfde keeper pakte de penalty echter knap. Direct daarop floot de scheidsrechter met een 0-1 eindstand af.

Hoewel de wedstrijd eigenlijk geen winnaar verdiende trok WDZ toch aan het langste eind en nam de drie punten mee naar Bocholtz. Rood Groen zit duidelijk in de hoek daar waar het kwartje erg vaak de verkeerde kant op valt. Hopelijk kunnen we na de winterstop het kwartje vaker de geode kant op laten vallen. We wensen alle leden, sponsors, vrijwilligers en supporters prettige Kerstdagen en een gezond en sportief 2020. Rood Groen speelt, ijs en weder dienende,

op 26 januari 2020 haar eerste wedstrijd in het nieuwe jaar en wel in Maastricht tegen Willem 1.