Royal Scottish National Orchestra en Nicola Benedetti strelen gehoor 

 

Eurogress Aachen

Dinsdag 21 januari,

Aanvang 20.00 uur

Al sinds 1891 mag het Royal Scottish National Orchestra zich één van Europa’s beste orkesten noemen. In het verleden stonden grootheden als George Szell, John Barbirolli en Neeme Järvi op de bok. Ook onder de actuele chef-dirigent: Thomas Søndergard maakt het orkest furore, getuige de nominatie voor de Grammy Award voor Best Orchestral Performance. In de reeks Meisterkonzerte maakt het orkest dinsdag 21 januari haar opwachting in Eurogress Aachen. Het wordt ongetwijfeld een beklijvende ervaring voor concertbezoekers.

Op het programma staan Vaughan-Williams, Elgar en Bruch. Het vioolconcert van Bruch een van de meest geliefde vioolconcerten uit de romantiek en hét muziekstuk dat Jaap van Zweden als kind deed besluiten om violist te worden wordt utgevoerd door de Schotse Janine Jansen, Nicola Benedetti. De klasse spat ervan af bij natuurtalent Benedetti, die al op vierjarige leeftijd met vioolspelen begon en sensationeel in vorm is. Illustratief zijn de vijf sterren die The Times de knappe violiste recent toebedeelde.

Met ‘caleidoscopische helderheid,’ ontsluit het Royal Scottish National Orchestra ook het aadsel (‘enigma’) van Elgars beroemdste werk. Met het imponerende werk brak Elgar door als componist en plaatste hij na enkele eeuwen de Britse muziek weer internationaal op de kaart.

Programma:

Ralph Vaughan Williams

‘Fantasia op een thema van Thomas Tallis’

Jean Sibelius Vioolconcert in D mineur, op.47

Edward Elgar  ‘Enigma-variaties’ op. 36

Meer informatie en tickets: meisterkonzerte-aachen.de

Foto Muziekkonzerte Aachen

Geef een reactie