Hoofdmenu

FC HOENSBROEK EN SPORTING HEERLEN SPELEN DE FINALE OM DE FC HOENSBROEK WINTERCUP

FC Hoensbroek en Sporting Heerlen hebben zich geplaatst voor de finale van de FC Hoensbroek Wintercup. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd na het nemen van strafschoppen.

 

FC Hoensbroek en VV De Leeuw beten op vrijdagavond de spits af. Al snel nam 4e klasser De Leeuw de 0-1 voorsprong. Maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Met een prachtig doelpunt zorgde de 18-jarige Bente Wijnen voor de 1-1. Hierna verzuimde FC Hoensbroek om verder afstand te nemen van de ploeg uit Brunssum. Het duurde tot aan het begin van de 2e helft voordat de 2-1 voor Hoensbroek een feit was. Een prima aanval werd door Noah Ruijters eenvoudig binnen getikt. Ook na deze treffer verzuimde FC Hoensbroek om verder afstand te nemen van De Leeuw. Geblunder in de FC Hoensbroek-defensie zette De Leeuw via oud FC Hoensbroek-speler Brian Vroomen zelfs op een 2-3 voorsprong. Maar via Niels Kusters kwam FC Hoensbroek alsnog op gelijke hoogte. Strafschoppen dienden uiteindelijk de beslissing te brengen. Hierin was FC Hoensbroek duidelijk koelbloediger en plaatste zich daarmee voor de finale.

 

De andere halve finale ging tussen 2e klasser Sporting Heerlen en 3e klasser SV Langeberg. Voor beide doelen viel amper iets te beleven. Toch had Dylano van Dijk Sporting Heerlen op voorsprong moeten zetten. Maar 2 prima kansen waren niet aan de jonge spits besteed. Gescoord werd er dus niet en ook hier moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beide ploegen hielden ook hier elkaar lang in evenwicht, maar een misser van de Langeberg-goalie bracht Heerlen uiteindelijk de overwinning.

Programma zondag 12 januari:

12.30 uur 3e en 4e plaats: VV De Leeuw 1 – SV Langeberg 1

14.30 uur finale: FC Hoensbroek 1 – Sporting Heerlen 1

 

Plaats van handeling: Sportpark Overbroek te Hoensbroek