Dames Bekkerveld door naar kwartfinale districtsbeker!

Gisteren de eerste wedstrijd ‘voor het eggie’ na de winterstop. Bekkerveld Vr1 tegen Eindse Boys vr 1, uitkomend in de 3e klasse.
De weergoden waren ons heel goed gezind. Het zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam. We speelden vandaag op natuurgras: niet gewend, maar het veld lag er prima bij.
Om 12.15 floot de uitstekende scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.
Normaal gesproken houdt trainer Mo Hachhouch  alle statistieken bij: wie scoort, in welke minuut, wie geeft de assist etc etc, maar vandaag was hij hard nodig op zijn werk! We moesten het dus helaas zonder hem doen, maar hadden met duizendpoot John Janssen een fantastische vervanger!
Ik zal het dus nu moeten doen met onze verslaggevers uit de groepsapp en die wisten me te vertellen dat we in de 6e minuut op een 1-0 achterstand kwamen… klopt ook, we begonnen zwakjes! Moet gezegd worden dat Eindse Boys knokte voor elke bal en we hier soms niet goed genoeg weerstand aan boden..
In die zelfde 6e minuut maken we gelukkig ook de gelijkmaker: een prachtig schot van Alysia Breemer
Zoals we vooraf gedacht hadden (en we moeten ons schamen als dat niet zo zou zijn) speelden we voornamelijk op de helft van de tegenstander en creëerden ook enkele grote kansen. Na een paar missers maakte Shirley de 1-2 (met een mooie lage schuiver in de korte hoek) en de 1-3, een rebound uit een schot van Sharona Demandt.
Eindse Boys komt er af en toe gevaarlijk uit, hun snelle spitsen weten gelukkig de kansen niet te verzilveren..
Met deze 1-3 stand gaan we rusten, wetende dat het beter kan en moet.
In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld: een veel dominanter Bekkerveld. Het kan komen door de donderspeech van eerdergenoemde John Janssen… maar ook door de vermoeidheid die gaandeweg optreedt bij onze tegenstander.
We weten uiteindelijk met 2-8 te winnen. De doelpunten worden gemaakt door Sharona Demandt (schot in de verre hoek), Sanne (lobje), Zoë (uitstekend schot na korte corner), Shirley Kococinar (mooi afgemaakt na assist van Raisa Leenders) en Glynis Vromen (schot vanaf de middenlijn, het hoogtepunt van de middag!!).
Uiteindelijk kunnen we terugkijken op een prima prestatie waaraan iedereen (basis+wissels en technische staf) voortreffelijk bijgedragen heeft… behalve Mo Hachhouch, die had BTW- en voetbalvrije zondag !

En nu volle focus op volgende week zondag, dan gaat de competitie weer van start en spelen we uit tegen Prinses Irene!