Voor aanvang van het duel tussen FC Gulpen en Keer werd stilgestaan bij het overlijden van Erelid Wim Buisman. Hij overleed zaterdag 1 februari jl. op 91-jarige leeftijd. Na een respectvolle minuut stilte werd de wedstrijd op gang gefloten door scheidsrechter Hautvast.  Tijdens de wedstrijdbespreking zal trainer Zwartjes stilgestaan hebben bij het uitduel in oktober vorig jaar. FC Gulpen werd toen in de eerste 25 minuten overrompeld en op een 3-0 achterstand gezet. De noodzakelijke inhaalrace bleef toen steken bij een 3-2- eindstand.

Het scoreverloop van de eerste 18 minuten afgelopen zondag, kende een akelig kopiegehalte van de genoemde eerdere ontmoeting in Keer.  Al na 6 minuten nam FC Gulpen de leiding door een treffer van Sander Mertens. De zwarthemden konden precies 6 minuten genieten van de voorsprong. In de 12e minuut trok Keer de stand gelijk en weer 6 minuten later namen de gasten de

leiding na het benutten van een pingel.  In die eerste helft hadden de gasten vervolgens een licht overwicht. De kleine voorsprong bij rust was dus verdiend. Na de rust liet Gulpen zien waarom er overall echter geen krachtsverschil tussen beide ploegen zit. In het tweede deel was Gulpen de bovenliggende partij. Met name Robin Horbach etaleerde zijn klasse en onderscheidend vermogen.  In de 58e minuut nam hij plaats achter de bal bij een toegekende vrijetrap. De magistrale manier waarop Robin de bal in de kruising deed verdwijnen verraad zijn klasse. De toeschouwers zagen een FC Gulpen, dat op geen enkele manier onderdeed voor de nummer 3.

Het was wachten op de bevrijdende voorsprong. Maar voetbalwetten zijn vaak onredelijk. De voorsprong kwam in de 80e minuut terecht bij de gasten uit het Klenderaire-rijk (2-3). Een mokerslag voor de ploeg van Mike Zwartjes. Echter al vaker wordt het Geelzwarten vlaggenschip dit seizoen geroemd om haar veerkracht en fitheid.  Die combi leverde uiteindelijk in de slotminuut een terechte strafschop op, die de uitblinkende Robin Horbach koelbloedig verzilverde. Kort daarna klonk het laatste fluitsignaal en was er wederom sprake geweest van een lekkere pot amateurvoetbal met twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen. Gulpen blijft goed meedoen in de (sub)top van de 4e klasse A. Uiteindelijk was de winst van deze zondag dat Gulpen een punt inloopt op RKHSV en 1 punt uitloopt op Zwart-Wit.