Hoofdmenu

Prinsenpaar CV De Bistrojanen 77

“Geniet van de rood- geel en groen gekleurde dagen”
André Franken, 51 jaar en vader van 3 dochters: Jennifer (24) Shauni (22) en Shannon (22) is samen met zijn partner Peggy het prinsenpaar van CV Bistrojanen 77 uit Gebrook. Prinses Peggy is 41 jaar en moeder van Ryan (16) en Shamella (11). In het dagelijkse leven werkt ze bij Meander, terwijl André werkzaam is als asbestsaneerder.
André die oorspronkelijk zijn roots in Brunssum heeft liggen, is sinds september 2019 voor zijn geliefde Peggy naar Gebrook verhuisd. Ondanks de prille overgang, voelt hij zich ontzettend thuis. En dat is wel prettig, aangezien Peggy een rasechte Hoensbroekse is en niet snel buiten haar geliefde dorp zal gaan wonen.
Carnavalist in hart en nieren
Het dorp waar haar roots liggen en het leven met carnaval heeft leren kennen. Samen met haar ouders vierde ze carnaval namelijk al intensief. Ze is dan ook ontzettend blij, dat ook haar partner André het carnavaleske sfeertje met de paplepel ingegoten heeft gekregen. Als kleine jongen was het al een droom om ooit met een steek op zijn hoofd bij een raad van 11 te horen.
Geen raad van 11, maar wel een heus prinsenpaar. Peggy en André zwaaien dit seizoen de scepter van CV De Bistrojanen 77. Een vereniging, waar André sinds november 2019 lid van is en Peggy al sinds 1983. Haar vader werd toentertijd namelijk prins en vanaf die tijd is het één grote familie, waar de leden voor elkaar door het vuur gaan.
Fascinatie
Iets wat volgens Peggy en André wel bij carnaval en het verenigingsleven hoort. Naast de gezelligheid van muziek, stemming en de bonte kleuren rood- geel en groen. Dat écht alles vanaf 11-11 om carnaval draait, is een feit, waar zowel Peggy als André heel eerlijk over zijn. Dat de maand december helaas niet zo vol zit met activiteiten, vinden ze best jammer. Gelukkig kunnen ze in het nieuwe jaar vanaf 1 januari helemaal losgaan.
Prinsenpaar 2020
En dan ben je prinsenpaar van een CV. Hoe mooi is dat? Heel bijzonder, beamen beiden. Het is zo intens genieten, als een droom die je keer op keer mag beleven. Normaliter maakten we er al een groot feest van, maar dit carnavalsseizoen doen we er een schepje bovenop.
En niet alleen in huiselijke kring, wordt er volop genoten, ook de vele verschillende bezoeken aan andere carnavalsverenigingen maakt dit seizoen speciaal. Dat ze zelfs voor de eerste keer naar Köln gaan, is een vooruitzicht waar vooral Peggy zich als prinses enorm op verheugt.
Carnavaleske boodschap
Net als iedereen, die carnaval hoog in het vaandel heeft staan, wil ook dit prinsenpaar een boodschap de wereld in sturen als het om carnaval gaat. Zowel Peggy als André hopen dat de mensen met volle teugen genieten van elke rood- geel en groen gekleurde dag. Want voor je het weet is het Aswoensdag en moet het pakje de kast weer in. Daarom is er geen tijd te verliezen en verlaat ik, in denkbeeldige polonaise, dit artikel.

Wij van de redactie wensen Peggy en André een fantastisch carnavalsseizoen toe,

Foto Prinsenpaar CV De Bistrojanen(Volgend nieuwsbericht) »