Roda JC verslaat FC Dordrecht met overtuigende cijfers

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond weer eens drie punten weten te halen. In het thuisduel tegen FC Dordrecht werd er met 5-0 gewonnen.
Direct na het eerste fluitsignaal kreeg Roda JC de openingskans. Een hard schot van Klaasen verdween echter naast het doel van Mike Havekotte. Na twintig minuten konden beide ploegen nog geen grote kansen achter hun naam noteren. In de 24ste minuut kwamen de Dordtenaren tot een dubbele kans: een schot van Thomas Kok ging naast en direct daarna pakte Roda JC goalie Radomir Novakovic de inzet van Quincy Hogesteger.

In de 34ste minuut was het Roda JC dat op voorsprong kwam. Roland Alberg strafte balverlies van keeper Mike Havekotte af toen laatstgenoemde de bal na een hoge voorzet losliet: 1-0. Een minuut later viel de bal uit een hoekschop voor de voeten van Richard Jensen, waarna Havekotte de bal achter zich in het doel zag verdwijnen: 2-0.

ort voor rust wist Wehrmann namens FC Dordrecht de bovenkant van de lat te schampen. De stand bleef echter ongewijzigd; de ploegen vertrokken met een 2-0 ruststand richting de catacomben.

De tweede helft begon met een wissel aan de zijde van Dordrecht; Savvas Mourgos betrad het veld en verving Hogesteger. Na enkele kansen over en weer – waaronder wederom een hard schot van Klaasen dat door de keeper moest worden weggebokst – was het Iké Ugbo die de Kerkradenaren in de 67ste minuut met een rake kopbal van de overwinning leek te verzekeren. Ugbo werd op zijn wenken bediend met een voorzet van Jordy Croux: 3-0.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Vijf minuten later wist Croux wederom een goede voorzet te leveren, ditmaal kalm binnen gewerkt door Mart Remans: 4-0. En ook na de 4-0 zette de ploeg van interim-coach Maurice Verberne door. In de 81ste minuut werd Croux binnen het strafschopgebied tot val gebracht: strafschop. Alberg ging achter de bal staan en schoot vanaf de stip voor de tweede keer deze avond raak. Hij bepaalde hiermee ook de eindstand: 5-0!